Vil du bygge din egen terrasse? Dette skal du vide

Af hus-haand - 15 Dec 2021

Flere og flere vælger at give sig i kast med gør-det-selv-projekter i og udenfor hjemmet. Et af de projekter som folk tyer til, det er at bygge egen terrasse til boligen. Er det noget, der også har fanget din interesse, men ved du ikke, hvordan du skal komme i gang? Her får du et par gode tips og tricks samt information, der er værd at vide, hvis du ønsker at bygge din helt egen terrasse på egen hånd.

Tegn en skitse af terrassen

Inden du for alvor går i gang med dit terrasseprojekt, så bør du tegne en skitse af, hvordan du forestiller dig, at terrassen skal ende ud med at se ud. Det giver dig en retning at stile efter, og du kan altid vende tilbage til din skitse, hvis du pludselig bliver i tvivl om, hvad næste skridt i projektet er.

Får du brug for hjælp undervejs, er en skitse også helt uundværlig, da den kan give din hjælpende hånd et fingerpeg i retning af, hvad du har gang i.

Indhent tilbud på materialer

Det dyreste ved at bygge din helt egen terrasse, det er indkøb af materialer, herunder træbrædder. På baggrund af din skitse bør du kunne udregne, hvor meget træ du skal bruge til din terrasse.

Inden du køber det, bør du indhente tilbud og sammenligne priser på materialerne fra nogle forskellige forhandlere. I nogle tilfælde kan du nemlig spare en del penge ved at købe dine materialer hos en anden forhandler.

Få lige linjer i terrassen med murersnor

Der er intet værre end at støbe stolper og sømme terrassen sammen, idét du opdager, at terrassen ikke er lige. Denne situation kan du dog undgå ved at benytte eksempelvis laserlys, vaterpas og murersnor undervejs i projektet. Dette udstyr hjælper dig med at få lige linjer i din terrasse.