Vigtige overvejelser ved køb af robotplæneklipper

Hvis du skal købe en robotplæneklipper, er der mange ting, der skal overvejes. Derfor er det også et valg, der skal træffes med største omhu.

Det er dog ikke alle, der ved, hvad de skal have fokus på, når de skal vælge. Heldigvis er det noget du kan blive klogere på herunder. Her præsenteres du nemlig for en række overvejelser, du skal gøre.

Hvor stort et areal kan den dække?

Først og fremmest skal du undersøge, hvor stort et areal den kan dække. Der er nemlig stor forskel på dette. F.eks. kan en Husqvarna Automower 305 klare op til 600 m2, mens andre kan klare mere end tre gange så meget.

I og med, at det er et punkt, hvor de adskiller sig meget fra hinanden, er det naturligvis et aspekt, der skal være i fokus.

Hvor mange indstillingsmuligheder har du?

Der er bestemt også forskel på antallet af indstillingsmuligheder i de forskellige robotplæneklippere. Da der er forskel på dette, er det også noget, du skal have med i dine overvejelser.

Eksempelvis er der stor forskel på, hvor meget du kan indstille klippehøjden, om du kan programmere den til at undgå bestemte områder m.m.

Er den kompatibel med en app?

Selvom en stor del af robotplæneklipperne er kompatible med apps, er det ikke tilfældet for alle. Derfor er det vigtigt at undersøge, om det er tilfældet for den model, du overvejer.

Det er en klar fordel at have en robotplæneklipper, der er kompatibel med en applikation. Det vil nemlig betyde, at en stor del af kontrollen over din robot kan ske fra telefonen.

Kan den klare hældningerne i din have?

Vær opmærksom på, at der er forskel på, hvor stor en hældning de forskellige robotplæneklippere kan håndtere. Derfor er det et aspekt, du er nødt til at holde øje med.

Det er særligt vigtigt at være opmærksom på, hvis du har en græsplæne med mange eller store hældninger. Du skal nemlig sikre, at din robot faktisk kan håndtere klipningen af din græsplæne.

Er den udstyret med en vejrsensor?

Det anbefales desuden at vælge en model, der er udstyret med en vejrsensor. Det betyder nemlig, at den selv kører på plads, hvis det begynder at regne.

Det er en fordel, at din robot har denne funktion. Det sikrer nemlig, at du ikke skal være bekymret for, at den går i stykker på grund af regnvejr. Dog kræver dette, at den har et sted, hvor den kan køre i læ.