Vælg de rette planter til badeværelset

Planter er det helt store hit indenfor interiørverdenen for tiden. Måske du har opdaget det. Det går helt amok, og der er praktisk talt planter overalt i de danske hjem. Men vi klager ikke, for det er da altid skønt at bringe en del af naturen ind i vores hjem. Planter kan nemlig være med til at skabe en helt særlig stemning. En stemning, der er både levende, frodig og opløftende. Derudover har planter i hjemmet dog også en luftrensende effekt, hvorfor de bidrager til et bedre indeklima. Lige her har du mulighed for at læse meget mere om planter til din bolig – og mere specifikt til dit badeværelse.

Vil du gå all-in?

Du kan vælge at gå all-in på planter på badeværelset. Gør du det, kan du skabe en nærmest junglelignende stemning, der er helt unik. Og i sådan en situation kan du virkelig ændre dit badeværelset, så du kan komme til at føle, at du står og bader midt i naturen – og for mange kan det være utroligt beroligende. Nogle vælger endda at lave deciderede plantevægge, som er hele vækket dækket komplet i planter. Det er ualmindeligt dekorativt, og det er nærmest et helt kunstværk i sig selv. Og idet væggene er på badeværelset, hvor du bader, kan du være helt sikker på, at planterne får alt den dug og fugt, som de har brug for. Men når det så er sagt, så behøver du naturligvis ikke at lave hele plantevægge på badeværelset, for at have planter derude. Der er mange måde at inkorporere planter i netop dette rum, og du kan blandt andet finde nogle, der kravler op eller ned af væggen.

Hvilke planter skal jeg vælge?

Du kan først og fremmest overveje fredsliljen, der er yndefuld og elegant. Den anses som værende en af de mest luftrensende planter, og den elsker derfor også rigeligt fugt, som der netop er på dit badeværelse. Derudover kan du dog også overveje en bajonetplante. Denne kan nemlig vokse sig dejligt stor, så den kan stå på dit badeværelsesgulv. Bajonetplanten er god til at rense luften for giftstoffer fra rengøringsmidler. En anden plante, der renser luften, og som derfor også er helt perfekt til badeværelset, er guldpalmen. Kort sagt, er der altså rig med planter at vælge imellem, og du kan derfor sagtens få skabt din egen lille badeværelsesjungle.