Top 3: Stærkeste gulvtyper

Når du vælger et nyt gulv, så er det et valg ofte for mange år frem i tiden, derfor er det vigtigt, at du vælger et gulv, der kan klare det slid det vil blive udsat for. Har du brug for et slidstærkt gulv, så kan du her se en top 3 over de mest slidstærke gulvtyper. På www.flottegulve.dk finder du et stort udvalg af alle gulvtyper. 

1. Klinker

Når det udelukkende gælder slidstyrken så er der ingen andre gulvtyper, der kan konkurrere med klinker. Samtidigt har klinker generelt den store fordel at de kan tåle fugt og er lette at rengøre. Der gør, at klinker er en gulvtype, der kan lægges overalt også de steder, hvor mange andre gulvtyper må give fortabt så som i badeværelset, en fugtig kælder samt en have- eller udestue. Det gør samtidigt klinker til et oplagt valg i køkkenet eller bryggerset, da spildt vand fra opvasken eller en vaskemaskine, der bliver utæt ikke vil føre til et skadet gulv heller ikke, hvis du ikke opdager det med det samme.

Du kan altså uden problemer vælge at lægge klinker i hele huset, dog kan klinker have den ulempe, at de vil føles kolde at gå på, hvis der ikke er ikke er gulvvarme i gulvet. En anden ulempe ved klinker er at det er et hårdt gulv, så står du meget på gulvet kan der være hårdt for ryggen og leddene. Et klinkegulv er heller ikke nødvendigvis det oplagte gulv for små børn at lege på eller at lære at gå på.

2. Laminatgulve

En anden slidstærk gulvtype er laminatgulvet, der derfor kan være et godt alternativ til et trægulv, både hvis du har brug for et meget slidstærkt gulv og hvis budgettet ikke er så stort. Du skal dog være opmærksom på at der kan være stor forskel på slidstyrken alt efter, hvor god en kvalitet gulvet har. Det kan derfor være en god ide at vælge et kvalitetsprodukt ikke mindst, hvis du forventer, at dit gulv vil blive udsat for meget slid.

De fleste laminatgulve har et udseende, der er inspireret af enten et træ- eller et klinkegulv og ikke mindst træ varianterne har i dag et meget autentisk look, som også er med til at gøre dem til et godt bud på et slidstærkt alternativ til et trægulv.

Laminatgulve produceres i forskellige slidklasser og forventer du at dit gulv vil blive udsat for meget slid eller skal gulvet sågar anvendes til erhverv, så er det vigtigt, at du vælger et gulv i en høj slidklasse. 

3. Klikvinyler

En anden praktisk gulvtype, som har en høj slidstyrke er vinylgulve med kliksystem eller klikvinyler som gulvtypen også kaldes. Klikvinyler er en forholdsvis ny gulvtype, der er en videreudvikling af en klassisk rullevinyl. Modsat originalen så skal klikvinyl takket være kliksystemet ikke fuldlimes til undergulvet, hvilket gør, at gulvet er lettere at lægge også for gør-det-selv-manden eller kvinden.

Ligesom laminatgulve har klikvinyler ofte et udseende, der er inspireret af enten trægulve eller klinker. Mange af gulvene har et meget naturtro udseende, der underbygges af at klikvinyler som regel er i enten planke eller fliseformat.

Både laminatgulve og klikvinyler fås med meget lange garantier, der går helt op til livstidsgaranti såfremt gulvet lægges i en privat bolig.