Tips til at holde varmen om vinteren

Af hus-haand - 04 Jun 2022

Det er ikke altid let at holde varmen. Når temperaturerne sniger sig ned omkring 0, vil det uden tvivl kunne mærkes både ude og inde. Og det er ikke rart at bo i et koldt hjem. Men hvad nu hvis ens varmeapparater ikke slår til? Hvordan kan man så formå at holde varmen om vinteren? Det kan du få tips til lige her.

Få en ekstra radiator

Hvis du ikke kan holde varmen, selv når du har skruet fuldt op, så skal du måske bruge en ekstra radiator. I nogle tilfælde kan problemet simpelthen ligge i, at hjemmet er for stort, og dine radiatorer ikke rækker.

Det er muligt at få stående radiatorer på hjul. Dette kan være en god måde at holde varmen på. For disse radiatorer er nemme at flytte på efter behov. På den måde kan du også placere dem i nærheden af dig for at centrere varmen. Så behøver du ikke at bekymre dig om at varme hele huset op.

Bedre isolering

Et koldt hjem kan desværre også skyldes dårlig isolering. For hvis du ikke har god nok isolering, så vil varmen bare sive ud, når du tænder for den. Så vil det blive nært umuligt at holde varmen.

Du kan isolere flere steder i hjemmet. Derfor er det heller ikke enkelt at sige, hvor problemet er. Men i første omgang kan du prøve at mærke dig frem. Hvor er der koldest?

Så kan du vælge at forbedre isoleringen…

  • I loftet

  • I vinduerne

  • I gulvet m.m.

Hold dig tør

Nogle gange kan dit problem med at holde varmen også i højere grad handle om dig end dit hus.

Hvis du eksempelvis går rundt i utætte sko og får våde fødder, så kan det være svært at holde varmen. Det kan også blive svært at få varmen igen.

Så sørg for at holde dig tør.