Tænk på dette, når børneværelset skal indrettes

Af hus-haand - 26 Apr 2021

Når et børneværelse skal indrettes, kan det godt være en lidt anderledes proces end at indrette andre rum i boligen. Her er der nemlig som regel nogle helt andre, og specielle ting, der skal være i centrum for indretningen. F.eks. skal der være plads til leg, frihed og kreativitet i en grad, som man ikke rigtig ser i andre rum – men stadig skal børneværelset også opfylde kravene om funktionalitet, som et helt normalt soveværelse. Det kan altså godt vise sig at være en mindre udfordring.

Plads til at være barn

Det falder for de fleste helt naturligt, at det er i barnets eget værelse, at den primære leg foregår. Her er der opbevaring til legesager, og der er samtidigt plads til, at barnet kan udfolde sig med sin leg. Det er her, forskellen mellem at almindeligt værelse og et børneværelse viser sig. Der skal være plads til nogle flere ting på børneværelset.

Rum med intellektuel udfoldelse

I takt med at barnet starter i skole, og efterhånden lærer at færdes i verden som en samfundsborger, er det også i børneværelset, at der skal være plads til at udvikle og udfolde sig intellektuelt. Der skal være plads til at fordybe sig i skolen, og der skal være rammer der opfordrer til at opsøge klogskab. Det er dog ikke så relevant ved helt små børn.

Stadig et soveværelse

På trods af alt dette, må I stadig ikke glemme, at barnet også skal kunne sove i værelset. Og for børn er søvn måske faktisk vigtigere, end det er for nogle andre aldersgrupper. Her er der så meget fart på udviklingen, at kroppen slet ikke kan følge med, hvis den ikke får sovet og slappet af. Med den rigtige seng, en behagelig dyne og hovedpuden der støtter nakken, har barnet de bedste muligheder for en god søvn hver nat.