Strik din nye yndlingssweater ud fra en gratis strikkeopskrift

Af Kevin - 02 Jun 2021

Når man er ukendt udi strikkekunsten, kan en strikkeopskrift synes som det rene volapyk. Der bliver nævnt ord som udtagning og rundpind, og en masse tal for, hvordan strikkeriet skal tælles. Her kan en erfaren og kyndig strikkeentusiast til gengæld læse en sådan opskrift så nemt som enhver anden opskrift, som var det bare en opskrift på en god omgang frikadeller. Er du erfaren og kyndig eller helt ny i strikningens kunst, kan der under alle omstændigheder være mange penge at spare, hvis du finder gratis strikkeopskrifter i stedet for at købe dem på nettet. Vi vil her komme lidt nærmere ind på, hvad du kan strikke ud fra disse gratis strikkeopskrifter og dermed berige din tøjstil og dit klædeskab med ægte, hjemmestrik – og hvorfor ikke benytte sig af garn tilbud, nu hvor du er i gang?

 

Skal det være en sweater eller en bikini?

Når du søger på nettet efter gratis strikkeopskrifter, popper der en masse websider op, der tilbyder gratis strikkeopskrifter. Det er typisk hjemmesider, der også forhandler garn, så du dermed kan blive inspireret af en opskrift og dernæst, på samme side, købe det garn, som opskriften foreskriver. Hvad skal du så strikke? Ja, hvis man kigger lidt rundt på diverse strikke – og garnhjemmesider, kan du for eksempel finde de følgende kategorier indenfor strikning: Bluser, jakker, damer, mænd, børn, baby, veste, toppe, bikinier, nyfødt, sommerhatte, strømper, sokker og ben- eller håndledsvarmere.

 

Shop indenfor i varmen

Når de danske temperaturer kalder på vinterbeklædning, og vejret som regel og ofte kan byde på lidt af hvert, er der altid grobund for at strikke noget varmt tøj til sig selv eller sine nærmeste. Her er garn i materialer som uld, alpaka og cashmere at foretrække, fordi disse materialer er svedabsorberende, varmende og smudsafvisende. Dermed kan man for eksempel strikke sokker til at vandre i, hvor fødderne bliver holdt godt varme og samtidig hvor sveden bliver transporteret væk fra fødderne og de ikke skal vaskes så tit, fordi garnet er smudsafvisende.

 

Strik smukke items

Før, under eller efter strikningen er der altid det spørgsmål, der melder sig, om det, man har strikket, skal være til en selv eller til en anden. Har man en baby eller en nyfødt i familien, kan strikkeriet være til fordel for denne lille nye, der helt sikkert vil have brug for en varm lille hue, et par uldne sokker eller en fin og varm sweater. Har man ekstra garn til overs, kan dette bruges til ekstra sokker til dig selv.