Sørg for den rette varme, og undgå kolde fødder

Dette indhold er sponsoreret.

Noget af det værste, mange af os ved, er følelsen at fryse om fødderne i vores eget hjem. Derfor er det også vigtigt, at dit hjem bliver opvarmet korrekt. Ellers skal du hele tiden tøffe rundt i slidte futter med tæpper om skuldrene for at holde varmen. Det lyder måske hyggeligt for en enkelt dag eller to, men hvis det hele tiden er nødvendigt, er der ingen, der gider at blive ved. Den bedste løsning vil være at kunne undvære både tæpper og futter i et dejligt varmt hjem, som er lunt i alle rum hele året rundt.

Hvad er den rette varme for dit hjem?

Det hele afhænger af, hvor stort dit hjem er. Det afhænger også af andre faktorer, såsom om du bor i en privat bolig på egen grund, eller om du bor i en bolig, der er lejet ud af et boligselskab. Hvis du lejer din bolig, har du desværre mindre kontrol over, hvordan dit hjem bliver holdt varmt. I et boligselskab er der truffet visse valg, og ofte vil det være, at fjernvarme er blevet valgt til, selvom naturgas er et mere miljørigtigt alternativ. På den anden side betyder det også, at du altid har nogen at sende problemet videre til, hvis der opstår problemer med varmen i dit hjem.

Hvis du derimod bor i egen bolig på egen grund, har du kun dig selv og din husstand at søge hjælp hos. Til gengæld kan du også træffe en række valg for at spare på din varmeregning – og du behøver ikke at spørge nogen om lov. Du kan nemlig helt selv bestemme, hvordan du vil opvarme din bolig, og samtidig spare penge på det samlede budget. Langt de fleste danskere vælger fjernvarme, fordi det er det nemmeste valg, og fordi det er det, der allerede er indlagt i langt de fleste huse. Men der findes alternativer, som er både billigere og mere miljøvenlige.

Naturgas: Det billige og miljørigtige varmevalg

I de senere år har danskerne fået øjnene op for naturgas, som bliver et mere og mere populært produkt i de danske hjem. Naturgas er bedre for miljøet end andre varmekilder, fordi det udleder langt mindre CO2. Derfor er det betydeligt bedre for klimaet at anvende denne opvarmningsform. I skrivende stund siger de fleste regnskaber, at naturgas er med til at dække tæt på en fjerdedel af danskernes varme- og energiforbrug.

Det er altså i skrivende stund en fjerdedel af Danmark, som er med til at nedbringe CO2-udledningen på landsplan. Dertil støtter de den danske industri, fordi den danske naturgas primært kommer fra danske leverandører i Nordsøen. Priserne på naturgas er også langt nemmere at regulere og tilpasse til den enkelte bolig og det enkelte forbrug, og langt de fleste naturgasleverandører udfører jævnligt pristjek. På den måde kan du være sikker på altid at få de bedste priser på den samme service, uden at du selv skal gøre ret meget andet end at læne dig tilbage i sofaen.