Skovhuus Strik – skønt strik fra den danske, familieejede virksomhed

Skovhuus Strik blev stiftet i 1972, da Johannes Skovhuus og hans hustru, Anne-Marie, startede sit tøjfirma med en enkelt strikmaskine i helt ydmyge lokaler i Hammerum ved Herning. Johannes Skovhuus var en af egnes ægte tekstilpionerer, og han kørte rundt i egnen om dagen og solgte varer, som han havde produceret om aftenen hjemme i sin virksomhed. Dette hårde arbejde lagde fundamentet for det Skovhuus Strik, som endnu findes, og som vi er bekendte med i dag. De to stiftere fik hurtigt brug for mere plads, efterhånden som deres fantastiske sans for kvalitet og deres hårde arbejde skabte vækst i den lille virksomhed. I 1980 flyttede virksomheden således ind i en nybygget fabrik i Birk, hvor den stadig holder til i dag. Virksomheden tæller i dag 21 medarbejdere på fabrikken i Birk. Blandt medarbejderne er der både folk, der arbejder som sælgere, dem, der arbejder med marketing, og design-, produktions- og lagermedarbejdere. De samarbejder tæt for at skabe en virksomhed, hvor man har lyst til at arbejde i mange år. En stor del af de ansatte har således været med i over 10 år, og en trofast medarbejder havde 40-års-jubilæum i 2020. Skovhuus Strik er stadig familieejet og drives i dag af anden generation, døtrene Camilla og Elisabeth, som har arbejdet i virksomheden siden henholdsvis 1998 og 2002.

Skovhuus Strik laver danskproduceret strik

Skovhuus Strik har produceret sit strik i Danmark siden stiftelsen i 1972. Engang var Danmark –  især Midtjylland – kendt for strikkede varer og den nationale tekstilproduktion. I dag er tekstilbranchen spredt i hele verden, og almindeligvis berøres tøj af utallige hænder i mange lande. Firmaet designer og producerer dog størstedelen af sit tøj på fabrikken i Birk, hvor alle deres førstegangsprøver også syes op. Deres strikmaskiner arbejder i døgndrift næsten hele ugen. De har valgt at holde fast i den danske produktion, fordi det giver dem bedre kontrol over kvaliteten og et større indblik i produktionen.

Strik med omtanke fra Skovhuus Strik

Skovhuus Strik vil gerne give kunderne indblik i virksomheden, hvorfor de sætter fokus på fire områder. Det første er deres tætte relationer med leverandører. De arbejder tæt sammen med sine leverandører i lange samarbejder, hvilket giver dem indblik i produktionen og menneskene bag. Det næste er et velovervejet valg af materialer. De bruger eksempelvis økologisk bomuld og har et 100% genbrugt garn. Det tredje er, at de gerne vil skabe holdbare produkter, hvorfor de sætter en ære i tøjets høje kvalitet. Det fjerde og sidste punkt er, at de producerer produkterne i Danmark og Europa.