Skal der renoveres? Overvej at bruge sprængning!

Fordi sommeren nærmer sig, er det også tid til at sætte gang i mange renoveringsprojekter lander over. Det mildere klima gør det nemlig lettere at arbejde på bygningerne, uden at samtidig skulle tage hensyn til frostgrader eller knokle med afdækning, når det kolde klima også kaster regn af sig.

Derfor bygges og renoveres der i netop disse måneder ekstra meget og mange boligejere er mere trygge ved at kaste sig ud i de større projekter, som skal forskønne hjemmet.

Når hjemmet skal renoveres og opbrydning af elementer er en del af opgaven, kan der dog være en relativ ny og spændende metode, som kan tages i brug. Den vil vi præsentere her.

Sådan kan du bruge sprængning

Når vi i afsnittet forinden skriver ”relativ ny” om metoden sprængning, skyldes det, at den faktisk har været kendt længe. F.eks. har de hos https://www.sprængning.dk/ løst sprængningsopgaver i mange år, hvor de har nedlagt skorstene, kraner og meget mere. Men sprængning behøver ikke kun at foregå på en stor skala. Også i de almindelige hjem kan metoden være meget anvendelig. F.eks. kender du måske til det at få sprængt bambusbuske væk? Bambus er meget genstridigt og har stærke rodnet. Derfor har mange ofte valgt at få det sprunget helt væk med en lille ladning af sprængstof. Det gør det let at fjerne busken, hvorimod det er hårdt og tidskrævende arbejde at grave den fri.

Inde i selve boligen kan sprængning bruges til at f.eks. ødelægge jernarmeringen i cementblokke eller lignende, hvormed der arbejdende mandskab slipper for at bruge oceaner af tid på at kæmpe sig igennem det stærke element.

Skal man bruge sprængning som en metode, skal man blot ringe efter et firma, som løser denne type opgaver. De vil herpå rykke ud og bortsprænge det ønskede. De udregner først den korrekte mængde sprængstof og etablerer hernæst sikkerhedsforhold (så fragmenter ikke kan ramme tilskuere eller øvrige). Hernæst detoneres sprængladningen og tilbage er det blot at rydde op efter den kontrollerede eksplosion. Det er både nemt og tidsbesparende!