Skab en hyggelig stemning i hjemmet med en pejseindsats

Hvis du er på udkig efter en effektiv og miljørigtig varmekilde til dit hjem, så er en pejseindsats muligvis noget for dig! Med en pejseindsats får du nemlig et helt fantastisk og dejlig varmt midtpunkt i dit hjem, hvor du trygt kan samle hele familien om en hyggelig stund. Den tilfører desuden noget helt særligt til din indretning, og den kan indbygges på flere forskellige måder, hvorfor du med garanti også kan finde frem til en løsning, der matcher netop dine ønsker og behov. Overvej blandt andet at bruge den som rumdeler mellem to rum. Således kan du nemlig få glæde af den hyggelige ild fra begge sider! Og lyder det som noget, du kunne være interesseret i? Så læs med her eller find allerede i dag den perfekte pejseindsats!

 

Hvilken type pejseindsats skal jeg vælge?

Når du skal ud og vælge din nye pejseindsats, har du overordnet to typer, du kan vælge imellem. Den første er indbygningspejsen, som kan sættes direkte ind i et hul eller en eksisterende åben pejs. Den anden er en opbygningspejs. Her bygger du muren op omkring pejsen med enten gips eller mursten. Fordelen ved en opbygningspejs er, at de typisk kommer med hæve/sænke låger, som åbner opad og ikke ud i rummet. Det betyder, at det er nemt at påfylde brænde med denne type pejseindsats. Derimod er fordelen ved en indbygningspejs, at du kan sætte den ind i et eksisterende hul i en væg, der allerede i eksisterer.

 

Størrelsen på din pejseindsats er vigtig

Noget af det, du skal være opmærksom på herefter er pejseindsatsens varmeudledning. Der er nemlig stor forskel på, hvor meget varme hver pejs afgiver, og det afhænger blandt andet af dens størrelse og design. Får du valgt en pejseindsats, der er for stor til rummet, vil du får svært ved at fyre op i den, da det vil kræve enormt meget brænde. Det er der derfor også vigtigt, at du får valgt en pejseindsats, der matcher i størrelsen til det rum, den skal være i. Og ved du ikke selv, hvordan du får valgt den rette, er det altid en god idé at spørge nogle professionelle til råds! Så følg linket øverst i artiklen og find din nye pejseindsats, eller få blot hjælp til at vælge den helt rette af slagsen!