Sådan vælger du det rigtige Jotun maling

Af hus-haand - 25 Jul 2022

Når dele af dit hjem trænger til en form for genopfriskning, så er det oplagt at give dem en form for overfladebehandling. Det kan blandt andet være, at det bare er på tide, at de bliver mere blanke eller jævne i overfladen. Måske er du sågar nået til et punkt, hvor du trænger til nogle helt nye farver og kulører i dit hjem. Uanset om det er det ene eller det andet, så er det nok på tide at male. Se hele udvalget Jotun maling, og bliv inspireret til, hvad der skal ske.

Vælg det rigtige til forskellige overflader

Når du så skal vælge det rigtige produkt, så skal du i første omgang vælge rigtigt afhængigt af overfladen. Der er nemlig stor forskel på en overflade af eksempelvis træ og sten. Og på den vis findes der altså mange forskellige materialer, du kan komme ud for at skulle arbejde med.

Men hvis du vil have, at dit arbejde holder, så sørg for at vælge et produkt, der passer til den pågældende overflade. Det vil betyde, at det vil holde meget bedre med tiden.

Find den rigtige farve

Uanset om du vil prøve en helt ny farve, eller om det bare er på tide at genopfriske den eksisterende farve, så er det også vigtigt at finde den rigtige farve. Det skal nemlig passe sammen.

En hvid er eksempelvis ikke bare en hvid. Typisk vil man vælge imellem varme og kølige kulører. Det samme gælder for alle mulige andre farver. Hvad du vælger, kan få stor betydning for det samlede udtryk.

Når du har en idé om, hvad du vil have, så få nogle farveprøver af Jotun maling. Så kan du nemlig selv gå hjem at se på, hvad der vil passe bedst i dit hjem.

Hold øje med, hvad din Jotun maling holder til

Som tidligere nævnt er det altså vigtigt, at du vælger et produkt, der passer til den pågældende overflade. Men derudover er det også vigtigt, at du finder noget, der kan holde til de betingelser, der er, hvor du skal male.

Skal du for eksempel male udenfor? Så er det vigtigt, at du finder et produkt, der kan holde til vind og vejr. Det skal altså både passe til overfladens materiale og til eksempelvis vejrbetingelser.

Det samme kan gælde indenfor. Der er for eksempel stor forskel på luftfugtigheden fra badeværelset til stuen. Vælg noget, der holder.