Sådan undgår du at dræbe din blomster og grøntsager

Vi har nok alle sammen prøvet det på et tidspunkt – i hvert fald alle os der elsker at dyrke vores egne grøntsager eller blomster – nemlig at man enten kommer til at give dem for meget eller for lidt vand.

Den vigtigste forudsætning, for at blomster og grøntsager kan overleve, er, selvfølgelig vand. Men ikke bare vand i uanede mængder, for de har jo en eller anden tendens til at kradse af, hvis de enten får for meget eller for lidt vand, så det er med at finde den perfekte mængde.

Den del kan dog heldigvis fikses, hvis du investerer i selvvandingsindsatser eller selvvandingsbede.

Du slipper for bøvlet

En selvvandingsindsats eller et selvvandingsbed betyder nemlig, at du slipper for at stresse over, om du er kommet til at give blomsterne eller grøntsagerne for meget eller for lidt vand i løbet af dagen, for det sørger selvvandingssystemet nemlig selv for, efter du har fyldt det op.

I de varmeste måneder i Danmark kan selvvandingssystemet sikre vand til dine produkter i en uge eller to, og dermed kan du for eksempel tage på ferie og stadig komme hjem til blomster eller grøntsager, der stadig lever i bedste velgående.

Men hvad så når man er i lidt koldere måneder? Er der så ikke en mulighed for, at det får for meget vand, tænker du måske? Men nej, det behøves du ikke bekymre dig om – i hvert fald hvis du køber dit selvvandingssystem fra et godt sted.

Tager du for eksempel GrowCamp, der har lavet deres eget selvvandingssystem, som de har forsynet med en patenteret vandordning. Den gør det muligt at sænke vandstanden for netop at forhindre, at dine blomster eller grøntsager får for meget vand i de kolde måneder eller i etableringsfasen, hvor rodnettet endnu ikke er udviklet 100%.

Dermed er et selvvandingssystem altså en stor fordel for dig i de varme og kolde måneder, og hvis du har haft en tendens til at give for meget eller for lidt vand – eller du bare gerne vil slippe for alt stress og jag omkring vanding, så er et selvvandingssystem uden tvivl vejen frem for dig.