Sådan pifter du hjemmet op

Af hus-haand - 10 Jun 2021

Indretningen kan hurtig blive kedelig – især hvis der er tale om den nordiske, minimalistiske indretning. Heldigvis er der meget, du kan gøre for at pifte hjemmet lidt op. Vi har i denne artikel samlet vores bedste tips til, hvordan du kan pifte dit hjem op.

Begynd med farverne

Vi siger ikke, at du skal gå helt amok i alle regnbuens farver, men et stænk farver her og der kan give din indretning et frisk pust og faktisk gøre en verden til forskel. Vi anbefaler her, at du vælger nogle farver, som du i første omgang selv godt kan lide (og din familie også) og som samtidig har nogle gode egenskaber i forhold til rummet. Det kan f.eks. her være de blå og grønne nuancer til rum, der benyttes til afslapning, som f.eks. soveværelset. Farver kan inddrages i indretningen på et væld af måder, bl.a. i tekstiler, som f.eks. puder, plaider, tæpper og også i den pyntegenstande, som f.eks. vaser, lysestager, urtepotter og meget mere. Du kan dog også inddrage farverne mere permanent ved f.eks. at male en enkelt væg eller opsætte en pæn tapet. Vi anbefaler her at gøre brug for en professionel maler for at opnå det bedste resultat: http://vimaler.dk/.

Skift møbler ud

Indretningen består primært af møbler, og den kan gøre en stor forskel blot af skifte nogle af møblerne ud – især hvis det er nogle af de største møbler. Du kan f.eks. få et helt nyt udtryk i stuen ved at skifte sofaen ud eller spisestuen ved at skifte spisebordet ud. Nogle gange kan behov også ændre sig, og man får brug for nye løsninger – og det kan også gøre en stor forskel. Man kan f.eks. skifte den overfyldte kommode ud med et fint vitrineskab, hvor man både kan gemme ting væk og samtidig udstille nogle andre ting. Derudover kan man også finde møbler, som har flere forskellige funktioner, som f.eks. en bænk eller en puf, der samtidig har opbevaringsplads – eller en sofa, der også kan trækkes ud til en seng. Du skal altså blot tænke over, hvad I har brug for, og så kan du helt sikkert finde en løsning, der passer bedre til dine behov end det, I har lige nu.

Ommøbler rummene

Det er ikke kun møblerne, der har indflydelse på, hvordan vi opfatter indretningen. Det har selve indretningen også. Nogle rum er så små at der kun findes én måde at indrette sig på – især når man skal indrette sig rundt om f.eks. radiatorer. Andre rum gør det dog muligt at indrette sig på flere forskellige måder – og her kan det være en idé at ændre på måden, man har indrette sig på. Det kan f.eks. være ved at flytte rundt på sofaen i stuen eller spisebordet i spisestuen. Når gamle møbler får nye pladser kan det give rummet et helt nyt udtryk, selvom man faktisk ikke har skiftet nogle af dem ud.