Sådan kan indretningen af stuen gøres mere hyggelig

I manges øjne er der ikke noget, der er mere dansk, end den gode gamle hygge. Ofte forbindes hyggen også helt automatisk med stuen, fordi det tit er der, hele familien samles til de hyggelige stunder. Denne hyggelige funktion som stuen har, må også gerne komme til udtryk i indretningen – men hvordan indretter man lige på en måde, der er hyggelig?

Naturligt lys skaber en rummelig stue

Selvom der naturligvis er noget hyggeligt over en lille mørk stue, måske især om aftenen, er det generelt et godt indretningstip at have rigeligt med naturligt lys. Det får rummet til at se større og mere indbydende ud, hvilket de fleste i hvert fald nok ville se som en positiv egenskab i deres stue.
Det kan dog være en fin ide med nogle gode gardiner, så I har muligheden for at gøre det mørkt, når I skal se en god film eller noget lignende.

En brændeovn kan sørge for hyggen i de kolde måneder

I vintermånederne kan det godt gå hen og blive meget koldt i de danske stuer, og selvom tæpper kan tage det noget af vejen, er der ikke meget hyggeligt ved at sidde og ryste af kulde i sofaen.
Her kan svaret i stedet for være en god brændeovn, der både kan give en hyggelig flamme, men som i den grad også kan være med til at give jer varmen.

Pynt og dekorationer hjælper med det hyggelige udtryk

Ofte kan en helt nøgen stue godt være mere uhyggeligt end hyggeligt, og det er da også altid godt at implementere noget personlighed i stuen. Det kan nemt gøres ved at dekorere stuen med vaser, billeder, eller hvad der nu kunne sige noget om jer som familie. Det er med til at sætte jeres eget præg på stuen, hvilket da i den grad er hyggeligt1