Sådan gør du dit landbrug mere grønt

Af hus-haand - 25 Nov 2021

Er du landmand, eller driver du bare et mindre hygge-landbrug, så har du sikkert allerede overvejet hvordan du kan gå i en mere grøn og klimavenlig retning. Det kan også være du allerede har gjort det og generelt har stort fokus på dette emne. Uanset, om du er i gang eller om du stadig overvejer det, så kan du med fordel læse denne artikel, der giver dig nogle tips til hvordan, du kan gøre dit landbrug mere grønt.

Skift til pileanlæg

Når det kommer til at udlede vand og spildevand, så leder man en masse affaldsstoffer samt mikroplast, direkte ud i naturen. Ved at skifte til et pileanlæg kan man reducere denne udledning, helt ned til 0% alt efter hvilket anlæg man vælger. Dette er en stor fordel for naturen, men også for dig som landmand, da du kan udlede dit vand, med en samvittighed der er lige så ren som det vand du udleder.

Skær ned på forbruget

Det kræver selvfølgelig en masse ressourcer, som f.eks. vand, varme og elektricitet at drive et landbrug. Sæt dig derfor ned og overvej, hvor du kan holde lidt igen, uden at det går ud over din produktion. Et godt sted at starte, er ved at udskifte alle de nuværende elpærer, til LED pærer. Denne udskiftning alene, kan spare dig for rigtigt mange penge, ligesom at det kan gøre rigtigt meget i forhold til dit forbrug.

Genbrug regnvand

Et andet sted du kan skære ned, uden at du egentlig kan mærke det, er ved at få installeret nogle store regnvandsbeholdere, som du kan opsamle regnvand i. Dette vand kan du efterfølgende genbruge, til at blandt andet, vande dine marker eller som drikkevand til dine dyr. Fordelene ved at bruge regnvand er, at det er en naturlig kilde, som ikke koster dig en eneste krone. Hvis du har midlerne til det, kan du også investere i et rensningsanlæg, der kan rense vandet, så det kan bruges til andre formål. Det kræver selvfølgelig nogle penge, at vælge den løsning, men hvis man har midlerne til det, så er det en god investering.