Sådan forhindrer du skimmelsvamp i hjemmet

Af hus-haand - 27 Jul 2021

Skimmelsvamp er ikke noget, man har lyst til at bøvle med derhjemme. Dog er der mange, som ender med at bruge tid og penge på at få afskaffet skimmelsvamp i deres bolig. Det er rigtig uheldigt og irriterende.

Du kan dog bruge nogle nemme metoder til at forhindre skimmelsvamp i hjemmet. Disse kan du læse om her.

Brug en vindskede for at forhindre svamp

En vindskede er smart at bruge, hvis du gerne vil forhindre, at der kommer meget fugt ind i din bolig. En vindskede forhindrer nemlig, at regn og sne kommer ind i dit hus gennem taget. Du kan købe en vindskede her.

Luft godt ud hver dag

Hvis du vil holde luftfugtigheden nede, så bør du sørge for at lufte godt ud hver eneste dag. Dette gælder også om vinteren. Du kan med fordel planlægge, hvornår du skal lufte ud i din bolig. Så kan du åbne for alle vinduer og døre i en bestemt tidsperiode, så du sørger for, at luften bliver skiftet godt ud i hele boligen.

Du kan også lufte ud efter et varmt bad, hvor luftfugtigheden er kommet rigtig højt op i badeværelset. Så forhindrer du, at der kommer skimmelsvamp i badeværelset.

Brug en fugtfjerner

Det kan godt være, at du har spærret for regn og sne udefra ved brug af en vindskede. Dog kan der stadig komme fugt i boligen. Hertil kan du bruge en fugtfjerner i din bolig, så du sørger for, at luftfugtigheden holdes nede.

Du kan med fordel placere fugtfjerneren de steder, hvor luftfugtigheden typisk kan komme rigtig højt op.

Brug en fugtmåler

Du kan også bruge en fugtmåler, hvis du gerne vil holde styr på, hvor meget fugt der er i luften. Fugtmåleren kan også hjælpe dig med at finde ud af, om vindskeden er beskadiget, hvis det viser sig, at der er meget fugt i boligen.