Sådan brandsikrer du dit hjem

Husbrande er ødelæggende hændelser, som du aldrig ønsker skal ske i dit hjem. De efterlader betydelige skader og kan medføre dødsfald. Husbrande kan både opstå som følge af eksterne faktorer som f.eks. skovbrande eller især ved elektriske ulykkestilfælde.

Få styr på din elektricitet

I danmark har vi ikke betydelige skovbrande, dog hvis du har stråtag eller lignende, er det vigtigt at du er opmærksom på at dette kan have stor konsekvens i tilfælde af at der skulle gå brand i dit hus. Derudover er første trin at få styr på din elektriske koblinger og generelt ledninger i huset. Vær opmærksom på om du har jordspyd, det er et lovkrav at have jordspyd i sin husstand og hvis ikke du har er det med at få det.

Alarmer

Nogle gange kan brande opstå på de mest uforudsigelige tidspunkter. Du kan ligge i din seng om aftenen, og så kan der opstå brand. Når noget sådant sker, har du brug for noget, der kan opdage en brand tidligt for at forhindre, at den bliver dødelig. En glimrende måde at opdage brande tidligt på er med røgalarmer. For det meste kan røg fra en brand være farlig, fordi den spreder sig hurtigere og bredere end selve branden. Indånding af røg kan også forårsage negative virkninger for dem, der befinder sig i hjemmet. For ikke at nævne, at det vil forhindre dig i at navigere rundt i dit hjem.

Forbered dig

Selv om det første, du bør gøre, når der opstår en brand, er at flygte, er der nogle gange, hvor du kan slukke en brand, før den bliver værre.De fleste husbrande opstår på bestemte steder, f.eks. i køkkener eller kældre, bør du have nok brandslukkere til rådighed til brug i disse områder. Husk at have en brandslukker på hver etage og placere den et sted, hvor den er let at nå.