Sådan pifter du din terrasse op!

Af Kevin - 08 Mar 2021

Sommeren nærmer sig, og vi kan allerede lugte sommeren i det fjerne, med sol, varme og vin på terrassen. Men vent! – Er din terrasse klar til det? Den kan gøres i stand, piftes op og gøres hyggelig, så vi kan nyde de dejlige sommerdage derude. Det er en god ide, at begynde allerede nu, så den er klar til sommeren. For hvis du først gør det når sommeren er igang, så bruger du halvedelen, måske hele sommeren på det, og når ikke at få den fulde udnytte af dit arbejde. Så foråret står på forberedelser af sommeren.

Hvad man kan gøre?
Du kan, alt efter hvordan din terrasse ser ud lige nu, sørge for at der ikke er rod. Der skal ikke ligge brædder, eller gamle lænker, døde planter, blade osv. Der ryddes og gøres så minimalistisk som muligt. Derefter skal du investerer dig i nogle lækre havemøbler, det kan være et loungesæt. Sørg for at det er praktisk og at man naturligvis sidder godt i det. Rammer solen på terrassen og de nye havemøbler? så skal du også tænke over, hvad farve møblerne har, da sort fx, falmer hurtigt i solens stråler. Vælg for eksempel creme eller brun.

Gør stedet levende med blomster
En terrasse oser af liv, kærlighed og hygge, ved at der er masser af grønt. Sommeren byde på grønne hække, grønt græs og flotte planter. Det skal der naturligvis også være på terrassen. Har du have, så kan du tage en del af haven ind på terrassen i form af palmer, store potteplanter. De skal selvfølgelig passes og plejes, hvilket gør den indbydende at se på.

Lav en hyggelig belysning
Når man sidder der om aftenen, så er det vigtigt at man kan se noget. Der kan man pifte terrassen op med nogle lysekæder, som kan hænge i hjørnerne, eller oppe i parasolen. Du kan også hænge nogle lanterner i forskellige niveauer, som giver et flot orange og varmt lys. Men et andet alternativ kan være en ledstrip i gavlen. Pynt havebordet med fine lysestager, men sorg for at havebordet er stor nok til at der kan stå coctails og vinglas. Uden at materialet er for sart.

Det kræver ikke det store at gøre sin terrasse hyggeligt. Det kan gøres med få enkle ting, og så behøver det ikke at koste en formue. Det er trods alt i sommeren at man er mest udenfor i forhold til vejret, hvilket så også betyder at der skal være rart at være.