Sådan indretter du bedst et børneværelse

Det kan være, at du skal til at have barn for første gang, Det kan også være, at dit barn er ved at være i en alder, hvor det ikke rigtig er en baby eller en tumling længere. Hvis dette er tilfældet, kan du læse denne lille guide til, hvordan du bedst indretter værelset til et barn i 4-12 års alderen. Det er måske et bredt spænd, men du kan bare tage udgangspunkt i det, du kan bruge. For selvom dit barn måske ikke tænker så meget over indretningen, kan du stadig godt gøre det for at skabe det bedste miljø for dit barn. 

Farven gør forskellen

Når du indretter børneværelset, kan det være en god idé at tjekke, om der er tilbud på maling. For en af de ting, der spiller en stor rolle på børneværelset, er farven, som kan være med til at skabe et rart miljø og et godt udtryk til værelset. Dit barn har helt sikkert en yndlingsfarve, og den skal værelset da males i. Det er også ret moderne i dag at male én væg i rummet, som også kunne være mulighed. Eller det kunne også være, at du gerne vil have væggene i flere forskellige farver, som også kan lade sig gøre uden de store økonomiske omkostninger, når der tilbud på maling. Du kan også forsøge dig med at lave en temavæg. For det kunne være, at dit barn elsker fodbold, og at det kunne være sjovt at lave det til et tema ved at male et mål, en spillertrøje og en bane på en af væggene. Kun fantasien sætter grænser. Maling og farver giver uden tvivl rigtig mange muligheder, og når der ovenikøbet er tilbud på maling, er det bare med at udnytte det.

Plads til legetøjet

Dit barn har sikkert meget legetøj. Derfor er det også vigtigt, at der er plads til det. Der findes ikke noget mere irriterende end når man, som forældre, møder et rodet værelse. Det er heller ikke godt for barnet at leve i et kæmpe rod. Sørg derfor for, at der er rigeligt med plads til opbevaring.

Køjeseng

For at udnytte pladsen bedst i rummet er det også en god idé med en køjeseng. Den gør, at der er mere plads til at lege på. Derudover kan det være hyggeligt og sjovt at lave en lille hule under sengen. Sengen giver dermed flere muligheder og bedre plads til leg. Det er derfor en win-win-situation. Nogle køjesenge kommer også med en rutschebane, som også kan skabe meget sjov for barnet.