Sådan holder du et godt indeklima hen over vinteren

Et godt indeklima er ekstremt vigtigt for vores velvære og helbred. Har man en dårligt indeklima kan det skabe gener blandt andet i form af dårligt luftkvalitet, som kan gøre en træt og tung i hovedet, og det svækker koncentrationsevnen. Hvis du ofte døjer med hovedpine, bør du overveje, om du har et dårligt indeklima. Dårligt indeklima kan også give allergiske reaktioner, hvis man for eksempel har for mange husstøvmider. Særligt her om vinteren i mørket og kulden kan det være svært at huske på det gode indeklima. Herunder kan du læse mere om, hvad du skal gøre for at holde det gode indeklima. 

Hold hjemmet rent 

Det allervigtigste at huske på for at holde et godt indeklima er, at hjemmet skal holdes rent. Her i den mørke og kolde vinter, kan man godt komme til at glemme at gøre rent helt ud i krogene. Men faktisk skal man prøve at holde sig fra at tænke, at man bare skal køre en god forårsrengøring. Huset skal helst holdes ordentligt rent året rundt. Her kan du finde gode og effektive Rengros rengøringsmidler, så du kan holde dit hjem rent hele året. Det er den bedste måde at holde bestanden af støvmider nede, og så er det bare mest lækkert at bo i et dejligt rent hus. 

Luft ud jævnligt, selvom det er koldt 

En anden helt essentiel ting er, at man jævnligt og gerne flere gange om dagen skal lufte ud og selvom det er koldt udenfor. Lav gerne et godt gennemtræk mindst to gange om dagen, hvor du åbner alle vinduer og slukker alle radiatorer selvfølgelig. Det er især en god ide om morgenen for at få al kuldioxid ud af særligt soveværelserne, og efter der er lavet aftensmad, da udsugningen ikke altid kan tage al mados. 

Find store flotte stueplanter

En anden god måde at forbedre luftkvalitet i hjemme er ved at holde store planter. De optager nemlig den kuldioxid vi udånder, og de bidrager positivt med at skabe ren ilt til os igen. Desuden er de større palme planter meget dekorative i indretningen, og de er ofte lette at holde. 

Tag skraldet ud hver dag 

En sidste ting at nævne er, at det kan være en god ide at tage skraldet ud af skraldespanden hver dag, da den ellers godt kan stå og frigive dårligt lugtende partikler. Især hvis det ikke er en lukket skraldespand med madrester i.