Sådan gør du dit hus klar vinteren

Vi er allerede gået den kolde vintertid i møde. Måske er du en af dem, der ikke har fået gjort dit hus klar til vinterens kolde måneder. Det er vigtigt at tjekke huset op til vinteren, da de kolde måneder kan være uoverskuelige, hvis tingene ikke fungerer som de skal. Der er intet værre end et koldt hus eller ting, der går i stykker i vinterperioden. Det er en tid, man helst vil nyde i rolige og varme omgivelser. Læs med her, og bliv klogere på hvordan du gør dit hus klar til vinterens kolde måneder.

Termotag

Hvis du for eksempel har en udestue eller et drivhus, vil et termotag, altså et tag med termoeffekt, være en ideel løsning. Det gør nemlig, at du stadig vil kunne benytte dig af disse i de kølige måneder, hvis solen er fremme. På den måde vil du kunne få noget ud af din udestue eller dit drivhus året rundt, og ikke blot i sommermånederne. Kom godt gennem vinteren med termotag og oplev flere fordele. En af fordelene er termopladers lette vægt, som hæmmer, at der for eksempel kommer kondens i rummet samtidig med, at det isolerer. Desuden er termotag dejligt om vinteren, da det naturlige dagslys vil blive udnyttet. Et termotag kan desuden også bruges til for eksempel pavilloner, lysthuse, carporte og garager. Taget kan blandt andet købes i et byggecenter, en træhandel eller en trælast. 

Tagrender

En anden vigtig ting at få styr på til et hus i vinteren, er dets tagrender. Du skal rense dem for skidt og snavs samt være opmærksom på, at der er hældning ned mod et nedløbsrør. Tagrenden kan stoppe til, og så vil vandet løbe over, hvilket kan ødelægge husets facade, da fugt vil kunne ophobe sig heri. Samtidig kan fugten forårsage frostsprængninger. Du kan forsøge at hælde vand i din tagrende, så du kan kontrollere, om vandet løber ordentligt igennem. Hvis din tagrende er utæt, bør du overveje, om den skal udskiftes. 

Skorsten 

Hvis du har en skorsten, vil du stensikkert få gavn af den gennem den kolde vintertid. Det er vigtigt, at du tjekker skorstenens overflader og konstruktionen af den, da den er udsat for vejr og vind. Start med at undersøge om skorstenen står fast. Såfremt den gør det, kan du undersøge, om der er revner eller sprækker i murstenene eller pudsen. Det ville være ærgerligt, hvis skorstenen ikke fungerede til de kolde måneder, da de fleste har stor glæde af den.