Kalkfilter til vandhane – undgå kalk i vandet

Af Peter - 07 Apr 2021

Ønsker du at reducere hårdheden på dit vand? Er du utilfreds med mængden af kalk i dit vand? Så er et kalkfilter til vandhane med garanti løsningen.

Et kalkfilter til vandhane forhindrer og fjerner kalk- og bakteriebelægning i vandrør og på varmelegemer i vaske- og opvaskemaskiner. I et kalkfilter til vandhane er der magneter, hvor der opstår et magnetisk spændingsfelt, som gør, at kalken ikke kan aflejres i rør og på varmelegemer. Meget kalk i vandet betyder blandt andet, at man skal bruge mere sæbe for at vaske tøjet rent, der hurtigt kommer kalkrande på badeværelset og at husholdningsapparater slides hurtigere. Af netop den grund kan der både være økonomiske og miljømæssige fordele ved at sænke indholdet af kalk i vandet.

Kalk er ikke nødvendigvis skidt at indtage, da calcium og magnesium er vigtiges næringsstoffer. Men kalk er hårdt ved stort set alle maskiner i husstanden. Du har måske opdaget, at dine flasker eller plastikbøtter fra opvaskemaskinen er helt hvide. Dette er et tegn på, at din opvaskemaskine er tilkalket, og dette kræver meget vedligeholdelse.

Hvis dette lyder som noget, du kunne bruge, så finder du her meget mere information vedrørende kalkfilter til vandhane.

Hvem har mest behov for et kalkfilter til vandhane?

Det er bestemt ikke alle mennesker, der bemærker problemet med at have for meget kalk i vandet. I den vestlige del af Danmark er vandets hårdhed betydeligt lavere end i Østdanmark, hvor man kunne have mere behov for et kalkfilter til vandhane. Lidt over en million danskere bor i områder, hvor drikkevandet er hårdt eller meget hårdt på grund af kalk.

Vandforsygningen i Danmark bygger på rent grundvand, som normalt kun skal gennemgå en nem behandling i form af iltning og filtrering for at kunne bruges som drikkevand. Nogle steder i landet er ressourcerne af rent grundvand dog under pres bl.a. grundet forurening med miljøfremmede stoffer. I visse situationer i visse dele af landet kan en videregående vandbehandling derfor være den bedste løsning både på det tekniske, det økonomiske og det miljømæssige plan.

Der er altså mange fordele i at investere i et kalkfilter til vandhane.