Hvordan ved jeg, om min bolig har brug for komplet ny el?

Hvis man ikke har stort kendskab til el og elinstallationer, så kan det måske være svært at afgøre om en hjem har brug for komplet ny el eller hvis man kan nøjes med at foretage reparationer løbende, når elinstationerne svigter. Det bedste er at spørge en elektriker som hjælper med at reparere stikkontakter, afbrydere, eltavler og er ekspert i boligelinstallationer. Her er i hvert fald 5 af de mest almindelige elinstallationsproblemer som du bør holde øje med:

1: Ofte udløsende afbrydere

Afbrydere som f.eks. dit HPFI-relæ, hovedafbrydere i eltavlen og automatsikringer, der bliver ved med at slå fra, betyder måske at de er overbelastede på grund af at der kommer for meget strøm på en gang.

2: Varme afbrydere og stikkontakter

Varme stikkontakter eller afbrydere er et tegn på overbelastning. Det betyder, at der går for mange watt gennem enheden.

3: Pærer brænder ud

Løse forbindelser og overophedning kan begge være årsager til, at dine pærer ofte brænder ud. Brug pære af høj kvalitet for at sikre dig at det ikke skyldes pærer af dårlig kvalitet.

4: Flimrende lys

Flimrende lys der, er ofte et tegn på en dårlig forbindelse i dine elinstallationer. Nogle gange kan det dog skyldes at belysningskilden er defekt.

5: Stikkontakter som ikke virker

Dårlig forbindelse som ofte er årsagen til at stikkontakter eller afbrydere ikke virker som de skal, kan betyde at de er tid til nyt el.

Kontakt en elektriker for spørgsmål

Hvis du ofte oplever problemer med dine elinstallationer, så kontakt en elektriker som går efter at løse de underliggende problemer, der påvirker dit elektriske system – dine ledninger. At reparere de gamle ledninger i dit hus kræver ofte præcision og tålmodighed. At være elektriker er autorisationskrævende job og kræver derfor meget faglig ekspertise. Kontakt f.eks. Autoriseret Elektriker Gladsaxe, de er en del af en større virksomhed som også samarbejder med låsesmede, murere og meget mere, hvilket kan være godt når de er tale om større el-renoveringer.