Hvordan skaber man gode forhold for skyggegræs?

Græs kan ikke lide for meget skygge. Hvis du har mange træer der skygger, eller af andre grunde har svage lysforhold i din have, kommer du aldrig til at have en græsplæne. Det er så enkelt som det. Eller er det?

Det meste græs har brug for meget sol. Selv en smule skygge reducerer plantens kraft. For at få en flot og kraftig græsplæne kræver det noget pleje, heldigvis findes der græstyper, som er udviklet til at leve i skyggen. Skyggegræs har dog en svaghed i forhold til, at det nogle gange kan blive tyndt og ikke slå ordentlige rødder, hvis man ikke plejer det. Derfor er det vigtigt at holde øje med græsset, og være klar til at gøre noget hvis det bliver nødvendigt. Hvis skyggegræsset kan få lov til at slå rødder, spire og vokse tæt, så vil det også være i stand til at holde ukrudt væk, samtidig med at det er flot og pænt. Det kan derfor være en god idé at sørge for dit skyggegræs har så gode forhold som muligt, hvis du gerne vil holde haven fri for mos osv.

Hvilke lysforhold kræver skyggegræs?

Vær opmærksom på, at ingen plante kan overleve uden noget lys. Ligegyldigt hvad påstandene er, så kan planter ikke overleve hvis de aldrig får lys. Alle planter skal have lys for at overleve. For uden sol kan græsset ikke lave fotosyntese, og uden dette kan græsset ikke leve. Men ved at pleje og holde din græsplæne, så kan du lykkes med at gro en flot græsplæne. Det er også vigtigt at vælge den rigtige type græsfrø, så du kan få en sund og rask plænegræs. Med den rigtige græsfrøblanding og gode forhold og pleje er græsplænen klædt godt på til at kunne klare de sparsomme lysforhold.

Hvis du har meget skygge på din græsplæne fra f.eks. træer, så kan det hjælpe dit græs at skabe bedre lysforhold. Der er flere ting, vi kan gøre ved træerne, som hjælper græstørv med at vokse. En sund græstørv er essentiel for at skyggegræs kan leve uden så meget sol. Lad os sige, at du har et tykt område med otte eller ni træer. Hvis du fjerner tre eller fire af dem, kan det gøre en enorm forskel på mængden af ​​lys, der når din græsplæne og stadig give den dejlige kølende skygge.

Gødning kan være en god idé

Det fugtige forårsvejr giver gode forhold for dig til at gøde din græsplæne. Den fugtige jord gør nemlig, at gødningen har lettere ved at blive opløst i jorden, så græsset bedre kan optage alle næringsstofferne. Når man gøder, er det for at øge densiteten af græssets rødder, så græstørven er sund og massiv. Når røddernes netværk er stærkt, er det sværere for mos og ukrudt at gro igennem. En sund og rask græstørv gør også, at din græsplæne er mere modstandsdygtig overfor tørke.

Hvis skyggegræs har svært ved at trives, skyldes det måske nogle af de overnævnte årsager. Ved at være opmærksom på lysforhold og evt. gødning er man altså bedre stillet til at få skyggegræs til at vokse og trives.