Annonce-banner

18. oktober 2021

Hvad er næste trin, i den grønne byudvikling?

Flere mennesker flytter til byen, og byerne bliver dermed større. Derfor er der mange byggefirmaer, som er ivrige for at købe jord og bygge lejligheder. Men hvor er klimavenligheden i de store betonbygninger? Hvis du selv er bevidst om klimaet, er dette måske et spørgsmål, som du har stillet dig selv. Dette er et legitimt spørgsmål. Vi ved alle, at planter, græs og grønt generelt er vigtigt at bibeholde, selvom vi udvider byen. Men, det viser sig faktisk, at der findes nye og moderne løsninger på dette. Hvis du er interesseret i at høre, hvad de er, så fortsæt med at læse denne artikel.

Hvorfor er græs vigtigt?

Hvis du har fulgt med i biologitimen, kender du måske allerede svaret på dette spørgsmål. Planterne udløser nemlig ilt, som forbedrer vores luftkvalitet. Derfor bliver spørgsmålet hvordan dette kan passe sammen med de voksende byer, eftersom man umiddelbart ikke skulle tro, at man kan komme græs på tag. Det offentlige er ansvarlige for byudviklingen, imens det er de private, som bygger nye bygninger. Et samarbejde er nødvendigt, for at sikre, at det grønne bliver prioriteret.

Hvad er løsningen?

Ja, de fleste tror som nævnt ikke, at der kan komme græs på tag. Har de ret i dette? Hvis du bor til et leje i en ny og moderne bygning, kender du måske allerede svaret. Det er nemlig ikke korrekt. Nye og innovative virksomheder, har udviklet metoder til at skabe små økosystemer, som kan vedligeholde sig selv, på f.eks. et tag. Dette muliggør den ellers skøre ide, med græs på tag. Dette gør også, at mennesker, som bør i byen, endelig ikke behøves at give slip på dette grønne. Mange nye bygninger er f.eks. designet på en sådan måde, at det gør det muligt at have tagterrasser med græs og andre forskellige planter.