Hvad er kerne søvn?

Når det kommer til søvn, findes der efterhånden en del begreber. Lidt søvn, tung søvn, REM-søvn, søvncyklus og meget mere. Derfor kan det måske også – som helt almindeligt menneske – være lidt svært at finde rundt i det hele. Blandt andet tales der meget om kernesøvn. Men hvad er det egentlig? Og hvorfor er det så vigtigt?

Det kan du læse mere om i det følgende. Her har du også mulighed for at lære mere om, hvordan du kan forbedre din kernesøvn.

Det betyder kernesøvn

Når der tales om kernesøvn, menes der den essentielle og grundlæggende mængde sammenhængende søvn, som en person har sundhedsmæssigt brug for. Kernesøvnen er nødvendig for, at du kan opretholde både en optimal sundhed og funktionsniveau.

Kernesøvnen er den dybe søvn, hvor din krop gennemgår flere fysiologiske og neurologiske processer. De er altafgørende for genopretningen og reparationen af din krop og din hjerne.

Det er nødvendigt for dig at få mellem 7-9 timers søvn hver nat. På den måde giver du både din krop og dit sind de bedste betingelser.

Omvendt kan en forsømmelse af kernesøvnen føre til sundhedsmæssige problemer. For eksempel nedsatte kognitive evner og en forhøjet risiko for en lang række sygdomme.

En god dobbeltseng er alfa omega for din kernesøvn

Hvis du gerne vil sove godt, skal du først og fremmest have et godt sted at sove. For langt de flestes vedkommende betyder det en god, behagelig og støttende seng. Mange vælger en såkaldt dobbeltseng, det typisk måler 180×200 cm.

Med en dobbeltseng får du derfor god mulighed for at strække dig. Dobbeltsengen giver dig også mulighed for at vende og dreje dig under søvnen, så du altid ligger behageligt.

Hvis du derfor gerne vil have de bedste betingelser for en god kernesøvn, bør du afgjort overveje en dobbeltseng.

Sengeverden tilbyder dig et stort udvalg af senge

Uanset om du vil have en dobbeltseng eller en anden størrelse seng, giver Sengeverden.dk dig altid et stort udvalg at vælge imellem. Her finder du ikke alene et stort udvalg af lækre dobbeltsenge. Du får også altid gratis fragt.

Det betyder derfor, at du ikke skal afsætte penge til fragt af din nye dobbeltseng. Den udgift er allerede inkluderet i din nye seng fra Sengeverden. Det gør det langt mere overskueligt for dig at finde en dobbeltseng, der passer til dit budget.