Husk at beskære din hæk og dine træer

Af hus-haand - 27 Apr 2022

Er din hæk blevet for høj eller ønsker du at ændre dens form? Det kan også være, du har et træ, som er begyndt at fylde for meget i haven. Uanset hvad bør du få hjælp til beskæringen af en professionel. Så er du sikker på, at resultatet bliver godt.

Få hjælp af en professionel til beskæring

Hvis du er i tvivl om, hvornår din hæk eller træer bør beskæres, kan du altid kontakte en professionel havemand. Idéen med at beskære buske og træer, er ikke kun for synsskyld, men også for at sikre optimal vækst. Er der fx tegn på sygdom i træet eller busken, bør det beskæres.

Det kræver de helt rigtige haveredskaber at beskære både hæk og træer. Derudover vil der typisk være en stor mængde afskårne grene, som skal bortskaffes. Det kræver som regel, at du har en trailer til rådighed. Det kan derfor være en fordel, at få hjælp af en professionel havemand, så du slipper for alt besværet. Det gælder uanset om du bare skal have beskåret din hæk eller et træ eller om der skal foretages topkapning. Husk desuden at du kan trække arbejdslønnen til havemanden fra i skat.

Topkapning er ikke for lægmænd

Visse typer beskæringsopgaver bør du aldrig selv udføre, men bør altid udføres af en professionel. Det gælder fx topkapning, hvor der beskæres en stor del af træet. Topkapning er en vanskelig, og potentiel farlig opgave, og bør derfor altid udføres af en, som har prøvet det før.

Topkapning udføres som regel ved, at en person klatrer op i træet og beskærer toppen. Man kan også gøre brug af en lift. Det er en opgave, som både kræver at man har det rette udstyr og den rette teknik. Det er helt klart lettest at udføre topkapning med en lift men typisk også dyreste. Læs mere om beskæring her.