Hulmursisolering – spar penge på varmeregningen

Af Peter - 04 Dec 2020

Er du træt af din høje varmeregning? Kun du godt tænke dig at spare mange penge? Så bør du måske få foretaget en hulmursisolering.

Man vurderer, at der i Danmark lige nu er omkring 200.000 huse, der ikke er isoleret optimalt. Hvis et af dem er dit, så bør du få gjort noget ved det hurtigst muligt. En ydervæg, hvor der er minimum 80 mm. hulrum, kan nemlig give en besparelse på helt op til 10 liter fyringsolie pr. kvadratmeter væg i ydermuren årligt, såfremt der er foretaget hulmursisolering.

Mange huse, der er bygget frem til 1998, er faktisk ikke isoleret optimalt. Så hvis dit hus er fra 1998 eller før, kan det være en god idé og finde ud af om din isolering er i orden. Hvis du har et hus, hvor hulmuren slet ikke er isoleret, kan du spare mellem 5.000 og helt op til 9.500 kr. pr. år. alt afhængig af hvilken varmekilde du bruger.

Hvis dette lyder som noget for dig, så kan du her læse meget mere om hulmursisolering.

Sådan udføres en hulmursisolering

Med en hulmursisolering er det forholdsvis nemt at få efterisoleret ydervæggen i huset. Der bores et lille hul, og så udfyldes hele hulrummet mellem den forreste og den bagerste mur med isoleringsmateriale. Inden dette foretages, laves dog en grundig undersøgelse af dit murværk for at være 100% sikker på, at dit hus egner sig til at få foretaget en hulmursisolering, eller om der skal udføres nogle små reparationer inden. De mest almindelige materialer at bruge til hulmursisolering er mineraluld, papir uld eller EPS. Alle disse materialer har været anvendt i byggebranchen i en lang række år, og derfor er kendskabet til materialet levetid og egenskaber helt i top. Fælles for disse typer materiale er, at de er meget lette. Dette er en stor fordel, da det er den stillestående luft i materialet, der har den isolerende virkning. For at opnå de bedste isolerende egenskaber, skal man altså vælge et materiale, der har mest muligt stillestående luft i materialets hulrum. Derudover skal materialet til hulmursisolering lede varme så dårligt som muligt.

Alt dette er dog ikke noget, du skal stå for. Du skal bare læne dig tilbage og se din varmeregning falde.