Hold varmen på kølige aftener

Nyder du, når mørket falder på, og du kan sidde med en kop te eller kaffe, et tæppe på, og bare have tændt for fjernsynet? Det er en hyggelig tanke og noget, mange elsker at bruge efterårs- og vinteraftener på. Nu nærmer det sig efterhånden den årstid, hvor det bliver koldt og der måske endda kommer nattefrost. Selvom radiatorer og gulvvarme gør et godt stykke arbejde, så er der ikke meget, der kan slå at have gang i pejsen eller brændeovnen.

Det kræver naturligvis, at man har godt brænde. Hvis du er effektiv, har du måske selv været ude at kløve brænde og have en stak stående til tørre i skuret eller garagen, så der altid er noget at fyre med. Hvis du ikke lige har haft tiden til det, kan det i stedet godt betale sig at købe noget billigt brænde, hvor andre har gjort arbejdet for dig – hvad enten det er fordi, du er løbet tør derhjemme, eller du bare gerne vil have en enkelt sæk med op i sommerhuset, hvor du ved, der mangler noget at fyre med.

Gør brændeovnen til et samlingssted

Hvis I i familien godt kan lide at samles om noget, så kan I med fordel have et sofa- eller spisebord stående i nærheden af brændeovnen i stuen, så I kan sidde med brætspil eller et spil kort alle sammen. Det er enormt hyggeligt at være fælles om noget til lyden af knitrende brænde i baggrunden, og det kan danne ramme om mange hyggelige samtaler.

Det gør også, at I måske kan vente lidt længere med at hoppe i striksokker og sweatere indenfor. Det er aldrig rart at fryse i hjemmet, men hvis man bare sørger for at fyre op, så er man langt. Så kan man have tændt for gulvvarmen i resten af huset, hvor brændeovnens varme ikke når ud.