Har min bolig skimmelsvamp?

Af hus-haand - 15 Feb 2022

Som boligejer er noget af det sidste, man har lyst til, at ens bolig bliver ramt af skimmelsvamp, men det sker desværre fra tid til anden.

Skimmelsvamp opstår ofte på grund af to ting, som er:

1. Fejl i bygkonstruktioner og forkert anvendelse af materialer. Skimmelsvamp kan også være forårsaget af brud på vandrør eller utætheder i en tagkonstruktion.

2. Problematikker der opstår på grund af beboeren. Skimmelsvamp behøves ikke udelukkende opstå på grund af vandskader og lignende, men kan også opstå på grund af fugt, der kommer indefra. Det sker ofte, når man går i bad, laver mad eller tørrer sit tøj indenfor.

Hvad er symptomerne ved skimmelsvamp?

Hvis man har den mindste mistanke om, at ens bolig er blevet ramt af skimmelsvamp, så er det måske fordi, man selv er blevet påvirket af det.

Men hvad er egentlig symptomerne på skimmelsvamp? Det er ikke ens for alle, og folk bliver ramt af det i forskellig grad, men nogle af symptomerne kunne blandt andet være:

  • Hovedpine

  • Træthed

  • Svimmelhed

  • Koncentrationsbesvær

  • Kløende næse og øjne

  • Åndedrætsbesvær

  • Kløe i huden

Det er vigtigt at understrege, at dette blot er nogle af de mange symptomer, man kan have. Er man i tvivl om, man er blevet ramt af skimmelsvamp, så er det altid en god idé at tage kontakt til sin læge, som helt sikkert kan finde svaret på det.

Få fjernet skimmelsvamp i boligen

Hvis dit hjem er blevet udsat for skimmelsvamp, og du eller andre i din familie er blevet påvirket af det, så er det som sagt vigtigt at kontakte din læge, men det er også vigtigt at få fjernet skimmelsvampen i dit hus, da problemet ellers vil løbe lidt i ring for dig og din familie.

Den del er der heldigvis også eksperter, der kan tage sig af, og det er en rigtig god idé at tage kontakt til dem med det samme, du har den mindste mistanke om, at din bolig er blevet ramt. Dette gælder især, hvis der er børn i huset eller folk med astma, da de er ekstra udsatte overfor skimmelsvamp.

Eksperterne kommer ud i din bolig, foretager alle de tests, der skal til, hvorefter de sendes til analyse på et laboratorie. Når svarene kommer ind, så får man som kunde en udførlig rapport, der giver svar på alle de spørgsmål, man måtte have – og er der skimmelsvamp i boligen, så sørger de selvfølgelig for at fjerne det hurtigt og effektivt.