Annonce-banner

26. maj 2021

Gør livet i haven lettere med en robotplæneklipper

Sommermånederne er skønne og rare, og for mange betyder dette meget tid brugt i haven. Hvordan du bruger tiden, afhænger dog i mange tilfælde af, hvilke prioriteter og muligheder du har. Vil du gerne bruge mindre tid på vedligeholdelse og mere tid på afslapning og sjov, kan du for eksempel overveje hjælpemidler såsom en automatisk robotplæneklipper.

Sådan fungerer en robotplæneklipper

Der findes mange forskellige robotplæneklippere i mange forskellige prisklasser. Fælles for dem gælder, at de hjælper med at slå græsset på din plæne, uden du selv behøver at slide og slæbe med at få det gjort.

Leder du efter en god robotplæneklipper, der passer til netop dine behov, findes der gode muligheder for dette. Vælg for eksempel en robotplæneklipper med en rækkevidde, der passer til din plænestørrelse. Imens nogle robotplæneklippere kører rundt på må og få, ved andre præcis, hvor de har været. Disse forskelle i funktion er for eksempel noget af det, som du bør tage stilling til, hvis du står overfor at skulle købe en robotplæneklipper.

Husk at læse op på de nærmere specifikationer

Som med ethvert andet stykke elektronik er det vigtigt at vide, hvad du får for pengene, når du køber en robotplæneklipper. Orienter dig for eksempel gerne i følgende emner inden du træffer din endelige beslutning:

  • Batteriladetid

  • Batteridriftstid

  • Anbefalet plæneareal

  • Specifikationer for klippehøjde- og bredde

  • Hastighed i cm/sek

  • Maksimal stigningskapacitet i procent

Sidstnævnte er særligt relevant for dig, der har en skrånende græsplæne. Her er det nemlig vigtigt at vælge en maskine, der kan klare de ekstra udfordringer, som dette kan føre med sig.

Udover dette kan du med fordel undersøge vilkårene for emner såsom service og reparation. Samtidigt bør du overveje, hvor du kan have den tilhørende dockingstation stående, hvor plæneklipperen vil sørge for at oplade sig selv, når den ikke er i brug.