Gør et børneværelse til et teenageværelse

Af hus-haand - 26 May 2021

Er dit barn på vej ind i en ny fase i livet? Står det midt imellem overgangen fra barn til teenager? Så er der måske i virkeligheden nok at tage fat på, for det er en speciel tid. Det kan være en svær periode, men det kan bestemt også være en spændende periode, hvor dit barn begynder at eksperimentere med sig selv og sin identitet. Derfor skal dit barn naturligvis også have et værelse, der bedre afspejler dem, og som er mere passende for en teenager end for et barn.

Lad din teenager bestemme

Teenagere har det altså med at flytte grænser og prøve nye ting. Derfor er det også oplagt at lade din teenager tage en stor del af de beslutninger, der måtte være omkring deres nye værelse.

Det er klart, at du måske også har nogle ideer om, hvad der er acceptabelt i dit hjem, derfor kan du selvfølgelig også være inde over beslutningerne. Prøv dog i så vidt omfang som muligt at lytte til dit barn.

En ny farve på væggene

En del af det at eksperimentere er måske også at gøre noget nyt, som ikke tidligere er blevet gjort. Derfor er det også oplagt at male en ny farve på væggene, som din teenager kan lide.

I kan sammen kigge på https://www.malgodt.dk/, hvis I vil finde en maling, som begge parter kan være tilfredse med, og som også er passende i et rum som soveværelset.

Nye møbler

Som teenager kan der være behov for andre ting, end der er som barn. Måske er det ikke længere så vigtigt at have en legetøjskasse, og en bogreol ville være mere passende. Det kan også være at børnesengen ikke længere er stor nok, og så skal der en større seng til.

Derfor kan I også se på, hvilke møbler din teenager kunne have behov for på sit værelse.