Gør dit køkken mere indbydende med god belysning

Køkkenet er hjemmets hjerte. I dette rum sker der meget mere end bare madlavning, da det ofte også bruges som socialt samlingssted. Derfor er det vigtigt, at det er behageligt at være køkkenet, hvilket du blandt andet kan opnå med strategisk belysning.

Læs videre, og lær mere om, hvordan du kan designe belysningen i dit køkken.

Tre slags belysning til dit køkken

Et mørkt køkken er ikke specielt tillokkende. Oplever du, at dit køkken er for dunkelt, kan du fikse det med den rette indendørsbelysning.

Her er tre slags belysning, som vil få dit køkken til at se mere indbydende ud:

  1. Stemningsbelysning: Denne belysning er den primære belysning i rummet, da den skaber den overordnede tone.

  2. Opgavebelysning: Med denne belysning kan du belyse områder, hvor du har brug for at se mere end normalt, såsom når du læser madopskrifter eller laver mad ved din køkkenø.

  3. Accentbelysning: Denne form for belysning drager opmærksomheden til detaljer i rummet såsom dekorationer. Det passer eksempelvis til at fremhæve din samling af porcelæn.

Du kan ikke belyse dit køkken nok med bare ét sæt af lamper, så gå gerne efter at inkludere flere af de tre belysningstyper i dit køkken. Deres forskellige egenskaber kan sammen gøre dit køkken mere behageligt at være i.

Lamper der passer ind i alle hjem

Dyberg Larsen er et belysningsbrand med en filosofi om, at alle skal have råd til lækkert design. Derfor tilbyder de lamper i dansk design til budgetvenlige priser. Leder du derfor efter nye lamper til køkkenet, er det værd at udforske deres udvalg og se, om de har noget for dig.