Forfradåser – Kvalitetsikkerhed af dine eldåser

Af Kevin - 13 Dec 2022

Eldåser og forfradåser er en essentiel del af ethvert hjem, og det er derfor vigtigt at de er kvalitetsikrede når du skal have monteret stikkontakter og afbrydere. Forfradåserne har et klip, som gør det muligt at isætte forfra uden at skulle bore hullet tilbage. Dette giver en meget stram og sikker forbindelse, der ikke løsner sig selv med tiden. Du kan blot skrue forfra-dåsen fast i væggen, og så er der allerede et hul til ledningerne. På den måde undgår du også at ledningerne kommer til at hænge udenfor dåsen, hvilket ikke er særlig pænt. Du kan skabe dig et overblik over dine muligheder ved at se forfradåser her af høj kvalitet.

Når når du skal montere afbrydere og stikkontakter

Når du skal montere afbrydere og stikkontakter, så er det vigtigt at have forfradåser. En forfradåse beskytter dig mod elektrisk stød, når du arbejder med el-installationer. De fleste har en jordforbindelse, som gør dem sikrere at bruge. Du kan også finde dem i mange forskellige størrelser og typer, så der er noget for enhver smag. Nogle dåser har en indbygget kontakt, som gør dem nemmere at bruge. Andre har ikke en indbygget kontakt, men dette betyder ikke, at de er mindre sikre at bruge. Du skal blot være opmærksom på, at du altid tager fat i den rigtige del af forfradåsen, når du skal bruge den.

Eldåser af høj kvalitet

En af de vigtigste ting i enhver bolig er nok den elektriske installation. Uden denne fungerer der ikke rigtig noget, og det er derfor vigtigt, at din el-installation bliver udført på en god og sikker måde. En af de ting, som man skal være opmærksom på, når det kommer til el-installationer, er de forskellige eldåser du skal bruge. Disse dåser beskytter nemlig mod overspændinger i elnettet, og kan derfor forhindre brande i boligen. Det er derfor en god idé at have disse dåser installeret – især hvis man bor i et hus eller en lejlighed med ældre installationer. Derudover skal man også være opmærksom på, at en eldåse og en forfradåse har forskellige funktioner. En eldåse beskytter mod overspændinger fra elnettet, mens en forfradåse beskytter mod overspændinger fra apparater i boligen. Derfor skal man sørge for at have begge typer dåse installeret – især hvis man har ældre installationer eller apparater i boligen.

Kan man udskifte gamle stikkontakter?

Ja, det kan man sagtens. Det er dog ikke noget, som man selv bør gå i gang med at udskifte, da det kræver en autoriseret el-installatør. El-installatøren vil sikre sig, at der ikke er nogen fejl i installationen, og at der ikke er nogen fare for brand eller lignende.