Find det rigtige spejl til dit hjem

Af hus-haand - 20 Aug 2021

Er du på udkig efter et eller flere spejle til dit hjem? Så kan jeg fortælle dig, at du er kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive klogere på, hvordan du kan finde det spejl, der passer bedst til dig og dit hjem.

Du vil i den sammenhæng blive præsenteret for forskellige typer af spejle, som hver især passer godt ind i hjemmets forskellige rum.

Spejle har udviklet sig med tiden

Før i tiden tilgodeså spejle udelukkende et praktisk aspekt. Sådan er det ikke længere. I dag er der kommet mere og mere fokus på spejlets æstetik, og hvordan spejlet fungerer i samspil med resten af rummet. Spejl kan i dag i højere grad fungere som udsmykning, hvor det praktiske element fungerer som en bonus til det æstetiske.

Der er ligeledes mange indretningsarkitekter og designere, som bruger mere og mere energi på at integrere spejle i hjemmets indretning. I den forbindelse er spejle en god måde at skabe kontraster på, hvorfor det er noget, som kan være medvirkende til at tage det respektive rums indretning til nye højder.

Forskellige rum kræver forskellige spejle

Når du skal finde det rigtige spejl til det respektive rum, er der nogle elementer, som du skal være særlig opmærksomme på. Hvis du eksempelvis skal finde det rigtige spejl til dit badeværelse, er det i højere grad funktionaliteten, som skal være i højsædet.

Spejlet på badeværelset skal – i modsætning til spejlet i stuen – primært fungere som et praktisk element, der gør det nemmere for dig at bruge det aktivt.

I løbet af de seneste par år er det også blevet mere og mere populært at have spejle med lys i. Lyset omkring spejlet gør det blandt andet nemmere for dig at barbere dig eller lægge make-up. Dertil skaber lyset også en ekstra dimension til badeværelset.