Find det rette ventilationssystem for dit hjem

Af hus-haand - 24 Dec 2023

Tænker I over, om I har det rette ventilationssystem på jeres arbejdsplads? Det kan lyde uvæsentligt, men der er rigtig mange fordele ved at have det rette ventilationssystem på arbejdspladsen, både økonomisk og arbejdsmæssigt. Læs om dem lige her i denne korte oversigt.

Bedre luftkvalitet

Uden god ventilation, kan luftkvaliteten på jeres arbejdsplads hurtigt dale. Dette kan have flere konsekvenser for medarbejderne på arbejdspladsen. Det kan skabe et meget tungt indeklima, som fører til hovedpine, træthed og manglende koncentrationsevne hos jeres ansatte. Det øger også risikoen for smitte igennem forskellige luftbårne sygdomme, da potentielt skadelige bakterier og virusser ikke bliver udskiftet med ny og ren luft. Det fører til flere sygedage, som kan forstyrre arbejdsflowet og deadlines på jeres arbejdsplads.

Spar penge på varmeregningen

Du tænker måske ikke, at I kan sænke jeres varmeregning med et nyt ventilationssystem. Men et godt og effektivt ventilationssystem kan faktisk gøre netop dette. Flere ventilationssystemer kan opvarme den nye luft med varmen fra den gamle luft. På den måde får I ny, frisk luft, som samtidig har den temperatur, som I ønsker. Og som prikken over I’et, skal I ikke bruge en masse energi på at varme den nye luft op. På den måde kan I spare en masse penge på jeres varmeregning.

Mindre risiko for skimmelsvamp og fugtskader

Et godt ventilationssystem kan også hjælpe jer med at undgå skimmelsvamp og fugtskader i jeres bygninger, kontorer og lagerbygninger. Dette er muligt, da et ventilationssystem hjælper med at fjerne fugt fra luften og skifte den med frisk luft. Luftfugtigheden kan nemlig hurtigt stige i et rum med mange mennesker og dårlig udluftning. Den ekstra fugt kan i værste fald sætte sig i væggene og resultere i skimmelsvamp og andre former for fugtskader. Det er både dyrt og bøvlet at fjerne – derfor bør I investere i et godt ventilationssystem.