Få professionelle til beskæring af træer i det midtjyske

Står du i det midtjyske med behov for beskæring af træer, fx i Horsens, Randers, Aarhus, Silkeborg eller Skanderborg, bør du finde en professionel til jobbet. For én ting er, at det at skære grene af et træ kan være farligt for mennesker og ejendom, men noget andet er, at dårlig beskæring eller beskæring i utide kan påføre træet skader, træet ikke vil komme sig fra.

Lad kyndige udføre beskæring af træer

At få kyndige til at lave beskæring af træer er derfor tit en nødvendighed for at nå et resultat, som alle synes om. Fx varierer det mellem træsorter, hvornår på året det er bedst at beskære dem. Visse træer har bedst af at blive beskåret, efter de er færdige med at blomstre – og det vil typisk være træer, der blomstrer tidligt på året. Andre træer bør beskæres før blomstring.

Kend dit træs unikke vilkår

At beskære et træ på det forkerte tidspunkt kan svække dets forsvar over for svampe, hvilket fx kan ses for træer med løvspring i foråret. Her har træet travlt med blomstring, og derfor er der ikke kræfter til at modstå angreb fra andre organismer. Derfor er det altid vigtigt at vide, hvilke vilkår gælder for det træ, du står overfor, før du starter at lægge planer om beskæring.

Skal træet opstammes?

Ligesom en hæk kan klippes på mange måder, er der ikke blot én måde at beskære træer på, og du skal derfor vælge mellem forskellige beskæringer. Ønsker du fx opstamning, hvor selve stammen bliver holdt grenløs? Resultatet her er en flot trækrone, der giver et velplejet udtryk.

Fjern uønskede grene

Grene, der er blevet så store, at de truer din ejendom ved fx at læne sig op ad tagryggen eller hænge nede i menneskehøjde, kan du lige så godt få fjernet for at forhindre kedelige ulykker.