En blikkenslagers livsværk

Af hus-haand - 25 Oct 2022

Svend Jørgensen, også kendt som Svend Blik, startede i 1960’erne JUAL A/S som en enkeltmandsvirksomhed. Han startede med at producere tagtilbehør ude i hans værksted, og bukkede aluminiumsprofiler på gode gamle håndbetjente bukkemaskiner. Produkterne som der blev arbejdet med, var primært bygningsprofiler i aluminium.

I starten af 1970’erne købte Svend Jørgensen grunden på Industrivej, som i dag er én af to lokationer for JUAL A/S’ meget store domicil. Her byggede han et værksted og begyndte med produktionen af produkter til tag og facade. I 1980’erne blev tagbrønde en del af produktsortimentet for Juelsminde Aluminium Industri, som skulle være med til at aflede vandet sikkert og nemt væk fra taget. Senere begyndte JUAL at integrere tagpap og tagfolie på produkterne fra fabrikken, som betød af kunden – som primært var tagdækkere – ikke længere skulle lave den vandtætte forbindelse mellem tagbrønd og tagmembran ude på taget.

Tagprodukterne ud over grænserne

Eksportsalget var et område, som for alvor indtraf i starten 1990’erne, hvor man især var drevet af tagbrønde og andre membranintegrerede produkter. Vores norske naboer var første land som fik smag for kvalitetsprodukterne fra JUAL, og kort tid efter fulgte Tyskland trop. Eksportsalget udgør lige knap halvdelen af JUAL A/S’ omsætning i dag, som er fordelt ud på rigtig mange lande.

Kinesisk kapacitetsløft

I og med at virksomheden voksede sig større og større, blev der brug for mere kapacitet og flere hænder. I 2004 startede vi vores egen fabrik i Suzhou i Kina, hvor der i dag produceres materialer og komponenter, som viderebehandles på fabrikken i Juelsminde, inden det lander ude hos kunden. Fabrikken i Kina gav et kæmpe kapacitetsløft, som har bidraget til JUAL’s store vækst. Med omkring 60 dygtige medarbejdere på fabrikken i Suzhou, er vores afdelingen i det kinesiske i dag fortsat et vigtigt aktiv for JUAL A/S. 

JUAL A/S en del af JUAL GROUP A/S som også driver selskaberne JUAL Kina, Bygtjek A/S, Perform A/S og Fixnordic A/S.