Drømmer du også om en vikingeborg? Det er ikke umuligt

Mange mænd brænder for vikingetiden, og en stor del af dem drømmer om at bygge deres egen vikingeborg at bo på. De antager dog måske, at en sådan bedrift er umulig i moderne tider. Men som den danske designer Jim Lyngvild har bevist, kan det faktisk lade sig gøre. Lyngvild brugte syv år på at bygge sin egen vikingeborg og brugte bl.a. materialer og teknikker, som ville have været tilgængelige i vikingetiden. Der blev endda benyttet gamle håndværksmetoder fra vikingetiden, som få mennesker er i stand til at bruge i dag. I interviews har Lyngvild udtalt, at han ønskede at vise, at det var muligt at bygge et hjem fra vikingetiden ved hjælp af en blanding af moderne og traditionelle materialer og metoder, for at bevise at det bestemt er muligt at bygge en vikingeborg, som man kan bo i, uden at skulle opgive elektricitet og rindende vand. Så de mænd, der drømmer om at leve som en ægte viking, skal vide, at det ikke er uden for rækkevidde. Det kræver ikke andet end at man lader sig inspirere af Jim Lyngvild, samt man har pengene.

Sådan finder du håndværkere med de fornødne færdigheder

Hvis man vil finde en håndværker, der kender til de gamle teknikker og metoder, så nytter det sjældent at ringe til det lokale tømrerfirma. Der findes ikke mange, som besidder disse evner i dag, så det kan godt kræve en del tid og forberedelse, at finde frem til en håndværker, som kan klare den opgave det er, at bygge en autentisk vikingeborg. Hvis teknik og metode betyder mindre, er det dog ikke et problem at finde håndværkere, der kan bygge en vikingeborg, man kan leve og bo i, på en moderne og komfortabel måde. Inden du går i gang med at hyre håndværkere bør du dog sætte tid af, til at forberede dig ordentligt.

Hvad skal man overveje inden man starter?

Først og fremmest bør man lære mere om vikingetiden. Her kan man bruge hjemmesider fra lokale museer og andet, som for eksempel norsestyles, der har en relation til og viden om vikingetiden. Ved at læse om vikingerne, samt se deres forskellige former for kunst og håndværk, kan man let finde inspirationen til hvordan ens kommende vikingeborg skal se ud. Herefter er det blot at finde en arkitekt eller entreprenør, som kan omsætte dette til en valid arbejdstegnings, som håndværkerne kan arbejde ud fra.