Dit stjernetegn som værelsesindretning

Trænger dit soveværelse eller stue til en makeover, men ved du ikke, hvor du skal starte? Og leder du efter en måde at tilføje et personligt præg til din boligindretning? Hvorfor ikke finde inspiration i dit stjernetegn?

Stjernetegn er ikke blot en vej til selverkendelse – vi vil også vove at påstå, at det kan inspirere dig til indretningen af dit hjem. Hvert stjernetegn har sit eget unikke look, så du kan skabe et unikt rum der afspejler dig.

Værelsesindretning med betydning

Når du skal indrette dit værelse, er små detaljer og dekorationer en af de hurtigste måder at give rummet et personligt strejf.

Hvis du er på udkig efter unikke idéer til indretning, kan vi anbefale, at du bruger dit stjernetegn som inspiration. Du kan for eksempel bruge en figur med dit stjernetegn, et billede eller noget helt tredje.

Slå fantasien og udforsk de mange muligheder derude! Her er en guide til, hvordan du kommer i gang.

Opdag elementet bag dig stjernetegn

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor du tiltrækkes af bestemte farver eller føler dig mere tilpas i bestemte omgivelser? De fleste mennesker er bekendt med de astrologiske stjernetegn, men færre er klar over den rolle, som elementerne spiller i astrologien.

Der er fire elementer i astrologien:

  1. Ild
  2. Jord
  3. Luft
  4. Vand

De fire elementer er hver især repræsenteret af tre stjernetegn. Hvert element har sine egne kvaliteter, som afspejles i personlighederne hos dem, der tilhører dem. Hvis du ønsker at bringe mere af dit element ind i dit liv, kan du overveje at inkorporere farver og genstande, der repræsenterer det i dit hjem.

Ild (Løven, Skytten og Vædderen)

Tilhører du dette tegn, vil du måske opdage, at du har en naturlig forkærlighed for brændte farver. Når du indretter dit værelse, kan du overveje at bruge nuancer af rød, orange og gul for at skabe et varmt og indbydende rum.

Herudover kan du også designe dit rum med billeder, figurer og lign. af mennesker og dyr. Du kan også tilføje elementer, der symboliserer eller repræsenterer ild og lys i din indretning – fx stearinlys eller kunstigt lys.

Jord (Jomfruen, Stenbukken og Tyren)

En af de nemmeste måder at tilføje et strejf af jordelementet til dit værelse er gennem farver. Brune, grønne og sorte farver er alle farver, der forbindes med jorden. Ved at tilføje et par jordfarvede nuancer kan du hurtigt få elementet ind i dit rum.

En anden måde at inkorporere jordelementet i dit værelse på er gennem tekstur. Sten, træ og metal har alle unikke teksturer, som kan tilføre en rar stemning til dit værelse. Du kan også overveje at inkorporere planter i dit rum. De tilføjer ikke kun et strejf af grønt, men de hjælper også med at rense luften.

Luft (Tvillingen, Vandmanden og Vægten)

Luftelementet handler om bevægelse, lys og rum. Når du skal indrette et rum efter dette element, er det vigtigt, at du har disse principper i baghovedet. For at skabe en følelse af bevægelse skal du vælge lyse farver og mønstre, der opfordrer øjet til at bevæge sig rundt i rummet.

Møblerne bør placeres på en måde, der giver mulighed for nem cirkulation. Og for at maksimere følelsen af plads skal du undgå rod og vælge møbler med rene linjer.

Vand (Fiskene, Krebsen og Skorpionen)

Når du indretter et rum, så det afspejler vandelementet, er det vigtigt at overveje både rummets udseende og følelse. Farverne blå og grøn forbindes ofte med vand og ved at inddrage disse farver i rummet, kan du skabe en beroligende atmosfære.

Billeder af vandfald, brusende bølger eller rislende damme kan også bruges til at dekorere rummet og fremme følelsen af ro. Du kan også inddrage naturlige elementer som muslingeskaller, eller sten fra stranden.

Derudover kan brugen af bløde tekstiler og blid belysning også være med til at skabe et fredeligt miljø, der føles som en rolig oase.