Disse to værktøjer er dine bedste venner på hjemmeværkstedet

Har du en landejendom, har du garanteret rigelig plads til dit eget hjemmeværksted. Derefter handler det blot om at tilegne sig de værktøjer, som man reelt vil få brug for. Det kan være, at du er gået stå i dit værktøjsindkøb, eller du ikke ved, hvilket værktøj der vil løse de udfordringer, du har.

Spar tid og penge med en bænksliber

Et værktøj, der med sikkerhed vil kunne løse et par af dine udfordringer og spare dig for nogle unødvendige udskrivninger fra bankkontoen, er en bænksliber. En bænksliber vil for eksempel være til stor nytte for dig, når du står med en sløv økse, der forhindrer dig i at hugge brænde til din brændeovn. Med bænksliberen vil du kunne fikse det problem ved blot selv at slibe øksen relativt hurtigt og fuldstændig sikkert. Normalt ville du være nødt til at betale dig fra at få øksen slebet skarp igen eller ligefrem købe en ny.

Når du udvælger din bænksliber, skal du være opmærksom på et par forskellige ting. Du skal bl.a. tænke over, hvorvidt du kun vil bruge den til metal, eller om du også vil får behov for at slibe træ med den. I så fald er det nemlig vigtigt, at du køber en bænksliber med regulerbar hastighed. Desuden skal du huske at bruge bænksliberen på sikker vis. Dette kan du sørge for ved at bruge beskyttelsesbriller; du kan derudover købe en bænksliber med beskyttelsesskærme, der afskærmer dig fra ved et uheld at ramme slibeskiverne med fingrene.

Køb en båndsliber

Tvillingen til en bænksliber er en båndsliber. En båndslibers formål er at fjerne malerrester eller lakrester fra dit værktøj. Det kan nemlig hæmme dig i at få den fulde funktion ud af dit værktøj, hvis der sidder rester af dette derpå, men med en båndsliber vil du ikke opleve det som et problem længere.