Det skal du være opmærksom på, når du renoverer badeværelse

Af hus-haand - 05 Jul 2023

Der er i dag mange, der kaster sig over diverse byggeprojekter i eget hjem. Flere er af den overbevisning, at de selv kan håndtere både opbygning, nedrivning og renovering. Og de, der har hænderne skruet korrekt på, ender dog også ofte med nogle rigtig fine resultater, som kan være en uddannet håndværker værdig.

Dog er der i nogle tilfælde behov for den professionelle hjælp – og det er særligt noget, der gælder hvis du har kastet dig over en renovering af dit badeværelse. Her er der nemlig tale om et vådrum, og det kan kræve visse foranstaltninger.

Slip for dyre udbedringer

Når der er tale om et vådrum som badeværelset, er der også tale om et rum, som udsættes for vand og fugt. Det er to ting, der generelt ikke er sunde for det indendørs klima og miljø i et hjem blandt andet fordi, det kan føre til varige skader og dyre udbedringer, hvis ikke det håndteres korrekt.

Fugten kan for eksempel forplante sig og sprede sig til resterende konstruktioner og rum i hjemmet, og så er der pludselig tale om et gennemgribende problem.

Tag kontakt til fagfolk

Det er derfor vigtigt, at du inddrager en fagmand som for eksempel en dygtig VVS’er, når du går i gang med dit badeværelse. På den måde sikres det, at der er den korrekte rørføring, en tæt rørføring og ikke mindst, at du får et badeværelse, der fungerer, som det skal. Lyder det fornuftigt? Så klik her.

Derudover kan det også være en fordel at tage kontakt til en murer, hvis du skal have lagt fliser på dit badeværelse. Der er nemlig en bestemt hældning, du bør være opmærksom på, så det sikres, at vand ledes direkte mod et afløb for eksempel efter et bad.

Sådan sikres det, at vandet ledes bort fra hjemmet.