Derfor skal du overveje en biopejs til din stue

Af Heymedia Partners - 31 Jan 2022

En trend i boligindretning er det stigende fokus på miljøvenlighed. Derfor ønsker mange alternativer, hvor de kan indrette et smukt og funktionelt hjem, men uden at gå på kompromis med deres værdier. Et godt alternativ til den traditionelle pejs er en biopejs, som ikke bare er et mere miljøvenligt valg, det er også en type af pejs, der giver en stor frihed i indretningen, for den kan placeres nærmest hvor som helst. Pejsen indbyder stadig til hygge, præcis som en traditionel pejs gør det, men uden at sode. Der er derfor mange gode grunde til at overveje en biopejs i stuen, og dem kan du læse mere om her. 

Fleksibilitet og frihed

En biopejs er langt mere fleksibel end en traditionel pejs, for du kan placere den nærmest hvor som helst i boligen, eftersom pejsen ikke har brug for aftræk. Så hvad enten du bor på femte sal i en lille lejlighed eller vil have en pejs på din terrasse, kan du hurtigt og nemt installere en biopejs. De findes i mange forskellige udgaver, både væghængt og fritstående, så der er nærmest ingen grænser for, hvor du kan placere din biopejs. Du kan nemt købe dem online og få dem leveret hjem til dig, og flytter du, kan du uden problemer tage din pejs med dig.

Bedre indeklima og miljø

En stor ulempe ved den traditionelle pejs er, at den soder. Det gør en biopejs ikke, for den brænder helt rent. Denne miljøvenlige forbrænding bruger desuden langt mindre ilt fra rummet af, så nogle argumentere for, at den sammenlignet med en traditionel pejs giver et bedre indeklima. Biopejsen brænder på bioethanol, hvilket er et organisk fremstillet materiale, og det er dampene fra gasen, der giver flammerne. Du kan derfor få en hyggelig stemning i stuen uden at skulle opbevare en masse træ til brænding. 

Nem at rengøre

Fordi biopejsen brænder rent, er den også enorm nem at rengøre, for der er intet sod eller aske. Det er en af de mange fordele ved biopejsen. Det er en udbredt misforståelse, at en biopejs slet ikke skal rengøres, for det skal den, men det er heldigvis ikke særlig tidskrævende. I det daglige er det helt tilstrækkeligt at tørre den af med en våd klud, mens glasset kan rengøres med glasrens. Brænderen, hvor flammerne er, er vigtig at få gjort ren jævnligt, for på grund af varmen kan skidtet sætte sig fast her.