Derfor skal du bruge din pejs mere

Hvis du har en pejs i huset, er du heldig. Derfor er det spild af held, hvis du ikke benytter den. Nogle tror ikke, at pejsen gør det store arbejde, når det kommer til at varme huset. Dette er ikke sandt, nødvendigvis. Der er flere forskellige faktorer, som spiller ind i dette spørgsmål. Navnlig er de to vigtigste: din alternative varme omkostning og prisen på det brænde, som du benytter. Men, der er flere fordele, ved at benytte sin brændeovn, end bare varme. Hvis du gerne vil lære mere om disse, så læs videre i denne artikel, hvor dette vil blive belyst.

Kan det betale sig økonomisk?

Hvis du bor på en stor landejendom, fælder du måske selv dit brænde. Dette er en stor fordel, både økonomisk og klimamæssigt. Men, statistisk set, bor du sandsynligvis ikke bor en stor landejendom. De fleste brændeovne i Danmark, er i normale parcelhuse, eller huse uden tilhørende store træer. Derfor er du nødsaget til at købe dit eget brænde. Brænde kan være dyrt, hos mange forhandlere, hvilket driver mange væk fra denne løsning. Hvis du er på udkig efter billig brænde, så tjek denne forhandler ud. Hvis du bruger brændeovnen på den rigtige måde, er det faktisk et utroligt redskab til at varme dit hus.

Hvordan bruges brændeovnen effektivt?

De fleste tænder pejsen, og lader varmen sprede sig i huset. Dette er ikke den mest effektive måde. Du bør i stedet lukke dørene til dele af huset, og slukke for fjernvarmen i delen med brændeovnen. På denne måde holder varmen længere, og du bruger ikke to varme kilder. Nu er du sikker på, at du for mest ud af dit brænde.

Andre fordele – en hyggelig stemning

Det er ikke kun varmen, som gør brændeovnen god. Brændeovnen fungerer som et super godt samlepunkt i stuen, og skaber en hyggelig stemning.