Damaskus knive inkl. grøntsagsknive hos SevenSpoons

Knive i Damaskus stål er blevet meget populære og er nærmest uundværlige for  madentusiaster. Har du interesse i godt og lækkert grej til køkkenet, så er en Damaskus kniv og en Damaskus grøntsagskniv et sikkert hit.

Begge dele kan købes hos SevenSpoons, der har webshoppen sevenspoons.dk. På deres store webshop har de et bredt udvalg af knive af høj kvalitet.

Damaskus kniv – et knivskarpt valg!

Hos SevenSpoons har de mange lækre knive, som gør madlavningen meget lettere.

De er meget skarpe, hvilket gør, at bladet glider ubesværet hen over skærebrættet. Udover det så ligger de i perfekt balance i hånden samt har et rigtig flot design.

Når du først har prøvet en Damaskus kniv, så er der ingen vej tilbage. Alle andre modeller vil føles sløve og uskarpe til sammenligning.

En Damaskus kniv bliver fremstillet i samarbejde med en lille lokalsmed i de berømte Himalayabjerge. I nærområdet udarbejdes de 2 forskellige jerntyper, som virksomheden bruger til at fremstille en Damaskus kniv. SevenSpoons har det syn, at Damaskus-metoden stammer fra det nordlige Indien, hvor en smed prøvede at udarbejde våben tilbage i jernalderen. Det skulle foregå med 2 kombinerede typer af stål med det kendte Damaskus mønster.

Verdenen var ikke sammenflettet på samme vis som nu, hvilket gjorde, at den originale Damaskus metode gik tabt i det nordlige Indien. Mange har efterfølgende prøvet at lave deres egen version af en Damaskus kniv.

Damaskus grøntsagsknive i topkvalitet

I daglig tale er det ikke unormalt, at folk blander grøntsags- og urteknive sammen, og det er også meget forståeligt, at det sker. De 2 knive minder meget om hinanden, selvom der er visse og afgørende forskelle.

En Damaskus grøntsagskniv kommer ofte med et buet håndtag i modsætning til en urtekniv. Derudover har en Damaskus grøntsagskniv en bevægelse i bladet, der gør den oplagt til større grøntsager, hvor man vugger med den for at opnå snittet.

I modsætning til kokkeknive og andre større knive, så vælger mange kokke at bruge grøntsagskniven i hånden fremfor på skærebrættet. Det kan være en god idé at gøre sådan for at skåne sin ryg, da man slipper for at stå foroverbøjet i lang tid ad gangen. Når du bruger en Damaskus grøntsagskniv, så vil du også nemt kunne pille kartofler, hakke hvidløg eller chili. Derudover er den meget anvendelig til mange andre opgaver i køkkenet, hvor man normalt bruger en urtekniv. Af samme grund så finder man jævnligt en Damaskus grøntsagskniv med små fordybninger på bladet, der medvirker til, at maden ikke sætter sig fast på klingen.