Bring bæredygtige flammer ind i hjemmet med biopejse

Biopejse er ikke som sådan et godt redskab til opvarmning af hjemmet, men har i stedet deres force ved at give god æstetik. Ikke at de ikke producerer varme, men bare at de er dyre i drift, da de bruger bioætanol som brændsel. Bioætanol er til gengæld bæredygtigt, da det ikke er gravet op fra undergrunden, men lavet fra planteaffald, og ved antændingen dannes ikke sod.

Sod og røg bliver ikke dannet

At introducere biopejse i hjemmet er lettere, end når du skal have plads til en brændeovn, da en biopejs ikke skal bruge adgang til skorsten. Årsagen til dette besynderlige fortrin kan findes ved, at bioætanol forbrændes fuldstændigt, så der kun udledes CO2 og vanddamp. Derimod sker der ved fx pilleovne en ufuldstændig forbrænding af brændslet, så der bliver dannet røg.

En biopejs kan du nemt stille an

De fleste biopejse fylder ikke synderligt, og du kan faktisk hænge dem fra væggen, have dem fritstående eller få dem indbygget fx i en skillevæg. Af den grund er biopejse ekstremt fleksible og giver dig adgang til det skønne syn af flammer i hjemmet, uden du skader miljøet eller skal til at have en skorstensfejer forbi regelmæssigt for at fjerne fugleredder og sodophobninger.

Mest for æstetik, ikke for varme

Når alt dette er sagt, er det værd at vende tilbage til, at du ikke skal afhænge af biopejse for at få varme – de er mest til for god æstetik. Leder du efter bæredygtig varmeforsyning, er det bedre med jord-til-vand- o.a. varmepumper – men at biopejse er smukke, kan ingen benægte.

Find biopejse i Sønderjylland og på Fyn

Søger du biopejse i Sønderjylland og på Fyn, kan du få tilbud flere steder. Om du er i Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart eller Vejle er irrelevant, for flotte fyr er aldrig helt langt borte.