Badeværelse: 3 ting som du skal være opmærksom på

Hvis vi skal nævne de ting, som man skal være opmærksom på, når man indretter et badeværelse, så kan det skæres ned til 3 punkter, som vi vil komme ind på i den efterfølgende tekst. Hvor vi tager udgangspunkt i et helt nyt, eller gennemrenoveret badeværelse.

Husk at hos flottebade.dk sidder vi altid klar til at hjælpe med de spørgsmål du måtte have til dit nye badeværelse, således at vi er sikre på, at du får lige præcis det bad, som du har ønsket dig.

Indretning af badeværelset

Som det første, så overvej altid grundigt, hvordan du indretter dit badeværelse. Hvor placerer du de forskellige installationer som wc bademøbel, bruseniche osv.? Ofte har man en forestilling om, hvor disse ting, skal placeret, men bruger man lidt tid på at genoverveje mulighederne, kan det tit vise sig, at der er mange andre og måske bedre muligheder.

Sørg også for, at du helt fra starten, har tjek på, hvilket udstyr du ønsker på dit nye badeværelse. Det kan være meget vanskeligt, næsten umuligt, at få plads til noget efterfølgende, især hvis det er nogle af de ting, som kræver vand-, afløb, eller el-installation.

Placering af badmøbel; Vandhanen, er den enkelt ting, på badeværelset, som oftest er i brug. Når man vasker hænder, børster tænder osv. Det kan derfor være smart, at man ikke placere dette i det fjerneste hjørne af badeværelset. Det skal omvendt, heller ikke placeres, så man står i vejen for andre brugere af badeværelset, hvis man står ved spejlet i længere tid, for eksempel for at lægge make-up, eller barberer sig.

Hvor skal toilettet være? Selve wc´et vil de fleste gerne have, er placeret, så det er så diskret, som muligt og helst ikke lige indenfor døren. Har man en indbygningscisterne, skal man være opmærksom på, at få toilettet placeret et sted, hvor der er plads til at bygge denne ind og at rørene til afløbet, kan skjules i muren, væggen, eller i en opbygget kasse.

Bruseniche og eller badekar; Har du bruseniche, eller badekar på dit badeværelse, så er det ofte smart, at placere dette længst væk fra døren, da det er det du bruger mindst på badeværelset. En bruseniche, selvfølgelig oftere, end et badekar.

Installation

Når du har fået styr på din placering af de forskellige elementer på badeværelset, er det tid til at kigge på selve installationen. Her er det vigtigt at du sætter dig grundigt ind i, hvilke ting det er lovligt selv at installere og hvornår det er påkrævet at man bruger en professionel, uddannet installatør.

Er du det mindste i tvivl om du kan finde ud af det, vil vi altid anbefale at benytte en fagmand til opgaven, også til opgaver som du selv må udføre.

Er der vandinstallationer, eller afløb, som skal flyttes? Skal der installeres nyt strøm, eller nye stikkontakter, så spørg også altid fagmanden omkring placeringer, da de har stor erfaring og har gjort det flere gange.. Hvorimod, det for dig måske er første og eneste gang du kommer til at tage stilling til et nyt badeværelse.

valg af produkter

Når alt det ovenstående er på plads er det tid til at begynde at kigge på, præcis hvilket udstyr du vil anskaffe dig.

Her er det din personlige smag, som spiller en stor rolle! Ønsker du at opnå en bestemt stemning på badeværelset, så kan dette være afgørende for dit materialevalg.

Køber man vandhaner, brusere, afløbsriste og badeværelsestilbehør i samme overflade, så giver det en ro at kigge rundt i badeværelset, uden at det skaber for meget forvirring. Det kan være de populære overflader, som sort og messing. Man kan også skrue en smule ned for det meget fremtrædende udtryk, som det giver, ved at vælge armaturer i krom og tilbehør i sort.

Det er kun din smag, som sætter grænser og der er ikke nogle valg, som er mere rigtige, end andre, så valget er naturligvis helt op til dig.