Alt du bør vide om din garageport

Af hus-haand - 29 Sep 2022

Her får du en oversigt over de mest almindelige garageporte, så du kan få et bedre overblik, når du skal finde den rette garageport til dit hus.

De mest almindelige typer garageporte

Når det kommer til garageporte, er der en række forskellige typer at vælge imellem. De mest udbredte er:

  • Vippeport

  • Ledhejseport

  • Rulleport

Hvilken garageport du skal vælge, er ikke kun et spørgsmål om smag og behag, men også et spørgsmål om din boligs størrelse og udformning. Derfor er det altid en god idé, at du får professionel hjælp til at træffe valget, når du skal investere i en ny garageport.

Vippeport

Med en vippeport kan du forvente, at den kan fylde mindst halvdelen af din garage. Det er en af portens største ulemper, men til gengæld er den nem at installere, billig at producere og enkel at vedligeholde.

Ledhejseport

Ledhejseportene er måske de mest almindelige garageporte, og de er bløde og flade, når de er lukket. Det er en stor fordel i forhold til vippeporten. Den har også en god værtsindeks, og du kan få dem i mange forskellige farver.

Rulleport

Rulleporten er en af de porte, der er lettest at installere, men det er desværre ikke alle garager, der kan rumme den. Den kræver nemlig en del plads, hvilket kan være et problem for eksempelvis tætbebyggede villakvarterer. Rulleporten er desuden en af de porte, der er nemmest at vedligeholde. Selvom den er nem at installere, kan det stadig være en god idé at få professionel hjælp til at installere den.

Konklusion

Der er altså rigtig mange gode grunde til at investere i en ny garageport. Med en ny port kan du sikre dig, at boligen er mere energivenlig og tryggere. Derudover kan en ny garageport også være med til at sikre, at din bil er mere beskyttet mod vind og vejr.