Allergivenlig rengøring af dit hjem

Af Heymedia Partners - 20 Jun 2022

Med en allergivenlig rengøring er du sikker på at få et rent hjem, der er fri for støv, skidt og bakterier. Allergivenlig rengøring kan dog være lidt svært at finde ud af, da der ikke er nogle faste regler for, hvad der er allergivenligt. Det betyder, at det kræver lidt ekstra research fra din side for at finde ud af, hvilke produkter der passer til dig og dine behov. Læs med her og få et par tips til en allergivenlig rengøring af dit hjem.

Allergivenlig tøjvask med sæbebær

Sæbebær er et skånsomt vaskemiddel, der renser tøjet for snavs og bakterier samtidig med, at du undgår de skadelige kemikalier, der findes i almindeligt vaskepulver. Sæbebær indeholder ikke skadelige kemikalier, men er alligevel gode til at gøre tøjet rent for hverdagens almindelige snavs. Du kan bruge sæbebær til at vaske alle typer af tøj, herunder bomuld, uld og syntetiske stoffer. Allergivenlig tøjvask med sæbebær er især god for dig, der lider af astma eller andre allergier, da det ikke vil irritere din hud eller åndedræt.

Allergivenlige rengøringsprodukter til hjemmet

Når man har allergi, kan det være svært at finde de helt rigtige rengøringsprodukter til hjemmet. Men det behøver ikke at være så svært. Der er faktisk flere og flere producenter, der laver allergivenlige rengøringsprodukter. Det betyder, at der er stadig flere muligheder for dig, hvis du gerne vil have rengøringsmidler, der ikke irriterer din krop. Overvej også små ting, som f.eks. klude, svampe og lign., hvis du er meget allergifølsom. 

Det kan være fristende at bruge duftende rengøringsmidler til hjemmet, men forsøg gerne at undgå dette, da det kan fremkalde allergiske reaktioner.

Hvordan kan man undgå at udvikle allergi overfor rengøringsmidler?

Når man rengør sit hjem, er det vigtigt, at man bruger de rigtige rengøringsmidler. Dette gælder især, hvis man har allergi over for nogle af de ingredienser, der typisk findes i rengøringsmidler. Derfor bør man altid sætte sig ind i ingredienslisten på produktet, inden man køber det. På den måde kan man være sikker på at undgå at udvikle allergi over for nogle af de stoffer, der findes i rengøringsmidlet. Man bør også være opmærksom på, hvordan man bruger produktet. Hvis man for eksempel bruger for meget af et rengøringsmiddel, kan det medføre irritation i luftvejene og dermed medføre udvikling af allergi. Man bør derfor altid følge anvisningerne på emballagen, når man bruger et rengøringsmiddel. Vask altid dine hænder grundigt, når du har brugt rengøringsmidler.